Feljelentéssel zárult a kaposvári önkormányzati belső vizsgálat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rendőrséghez fordult Kéki Zoltán, Kaposvár címzetes főjegyzője egy, még áprilisban elrendelt, a városháza adóügyi osztályán lefolytatott belső ellenőrzés nyomán.

˝Belső ellenőrzés keretében a munkatársaim bűncselekmény gyanúját megalapozó cselekményeket – az engedélyezettet jelentős mértékben meghaladó készpénzátvételek és jogosulatlan könyvelések – tártak fel˝ – közölte a távirati iroda megkeresésére kiadott közleményben a főjegyző.

A vizsgálat súlyos károkozást előzött meg, és megállapításai nyomán és szerint az adóalanyoknak, illetve az önkormányzatunknak anyagi káruk nincs – fogalmazott Kéki Zoltán, aki azt írta: ˝A cselekmény minősítéséről, részleteiről a rendőrségi eljárás lezártát követően rendelkezünk pontos információkkal, illetve tudunk tájékoztatást adni.˝

A távirati iroda értesülése szerint jelenleg egy – már egy éve nyugdíjba vonult – volt köztisztviselő hozható kapcsolatba az esettel.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.