Feljelentéssel zárult a kaposvári önkormányzati belső vizsgálat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rendőrséghez fordult Kéki Zoltán, Kaposvár címzetes főjegyzője egy, még áprilisban elrendelt, a városháza adóügyi osztályán lefolytatott belső ellenőrzés nyomán.

˝Belső ellenőrzés keretében a munkatársaim bűncselekmény gyanúját megalapozó cselekményeket – az engedélyezettet jelentős mértékben meghaladó készpénzátvételek és jogosulatlan könyvelések – tártak fel˝ – közölte a távirati iroda megkeresésére kiadott közleményben a főjegyző.

A vizsgálat súlyos károkozást előzött meg, és megállapításai nyomán és szerint az adóalanyoknak, illetve az önkormányzatunknak anyagi káruk nincs – fogalmazott Kéki Zoltán, aki azt írta: ˝A cselekmény minősítéséről, részleteiről a rendőrségi eljárás lezártát követően rendelkezünk pontos információkkal, illetve tudunk tájékoztatást adni.˝

A távirati iroda értesülése szerint jelenleg egy – már egy éve nyugdíjba vonult – volt köztisztviselő hozható kapcsolatba az esettel.

Forrás: Origo


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).