Feljelentéssel zárult a kaposvári önkormányzati belső vizsgálat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rendőrséghez fordult Kéki Zoltán, Kaposvár címzetes főjegyzője egy, még áprilisban elrendelt, a városháza adóügyi osztályán lefolytatott belső ellenőrzés nyomán.

˝Belső ellenőrzés keretében a munkatársaim bűncselekmény gyanúját megalapozó cselekményeket – az engedélyezettet jelentős mértékben meghaladó készpénzátvételek és jogosulatlan könyvelések – tártak fel˝ – közölte a távirati iroda megkeresésére kiadott közleményben a főjegyző.

A vizsgálat súlyos károkozást előzött meg, és megállapításai nyomán és szerint az adóalanyoknak, illetve az önkormányzatunknak anyagi káruk nincs – fogalmazott Kéki Zoltán, aki azt írta: ˝A cselekmény minősítéséről, részleteiről a rendőrségi eljárás lezártát követően rendelkezünk pontos információkkal, illetve tudunk tájékoztatást adni.˝

A távirati iroda értesülése szerint jelenleg egy – már egy éve nyugdíjba vonult – volt köztisztviselő hozható kapcsolatba az esettel.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.