Népszerűtlen a kata és a kiva


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vártnál jóval kevesebben, mindössze 60 ezren választották a kisadózók tételes adóját (kata) és a kisvállalati adót (kiva). Az NGM szerint mindez nem okoz problémát.


A Nemzetgazdasági Minisztérium várakozásai szerint több százezer adózónak kellett volna választania a két új átalányadót, ehelyett csupán 60 ezren léptek át a kivába és a katába. Mindkét adófajtát februárban kellett először befizetni. Előbbiből az egész évre tervezett 130 milliárd forint töredéke, csupán 426 millió forint, a katából pedig az éves tervezet 74,3 milliárd forint 2,5 százaléka, 1,8 milliárd forint folyt be – írja a Világgazdaság.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin rendezvények – Transzferár szabályozás – 2013.04.18. További részletek itt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint az elmaradás nem okoz problémát, sőt a költségvetés egyenlege még javul is, mert így nagyobb bevétel érkezik az új adónemek által kiváltott adókból, főként a szociális hozzájárulási adóból, a szakképzési hozzájárulásból, a tb-járulékból és a társasági adóból – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.