Hogyan úszható meg a bankbetétadó?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Aciprusi események hatására felmerült a kérdés a hazai bankbetéteseknél, kell-e attól tartani, hogy Magyarországon, vagy más uniós tagállamban a betétesek pénzét használnák fel állami mentőakciókra. Bár ennek kicsi a valószínűsége, létezik mód arra, hogy biztonságban tudjuk pénzünket.


Az EU előírásai szerint a 100 ezer euró alatti betéteknél a jövőben is 100 százalékkal biztosak lehetünk benne, hogy egy esetleges állami mentőcsomagra nem használják fel a pénzünket – írja a Napi Gazdaság.

A 100 ezer eurós összegbe nem csak a folyószámlára befizetett tőkeösszeg, a lekötött betét, vagy a devizabetét, hanem a vásárolt banki papír, a biztosított kötvény és ezek kamatai is beleszámítanak, tehát az nem megoldás, ha egy banknál több számlánk, vagy lekötött betétünk van.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin rendezvények – Transzferár szabályozás – 2013.04.18. További részletek itt.

A komolyabb betéttel rendelkezők számára az lehet a járható út, ha több bank között osztják meg a vagyonukat. Alternatíva lehet még az állampapír-vásárlás, de ha mégis felmerülne a betétek megadóztatása, az állampapírok visszafizetésének korlátozása nem számítana unortodox megoldásnak – írja a Napi Gazdaság.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.