Nyilatkozat nélkül nincs kedvezmény


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A béren kívüli juttatások alkalmazásáról a munkáltatók az adóelőnyt említik pozitívumként, 2013-ban mindössze 35,7% közterhet kell fizetnünk, ami jelentősen kevesebb, mint a bérek adóterhei.


Mindez persze csak addig igaz, amíg betartjuk a személyi jövedelemadóról szóló törvény előírásait.

Sok esetben teljesen közismert szabályokról van szó: havi, éves értékhatárok, jogosultsági feltételek stb.

Van azonban egy szabály, amelyről évről évre kiderül, hogy érdemes újra felhívni rá a figyelmet, pedig nem friss változásról van szó.

Már 2010-ben szerepelt a személyi jövedelemadóról szóló törvényben, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárba, egészségpénztárba, önsegélyező pénztárba, foglalkoztatói nyugdíj szolgáltató intézménybe fizetett munkáltatói hozzájárulás kedvező adózásának a feltétele, hogy a munkavállaló nyilatkozzon, hogy ezen a jogcímen bevétele az adott hónapra más juttatótól nem volt.

Mérlegképes Kreditkártya

Nettó 19 990 Ft-ért, mind a 16 kreditpont!

 


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 21.

Hamis mosószert terjesztő céget buktatott le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói egy több ezer tonna mosószerrel „ügyeskedő” elkövető felelősségre vonását kezdték meg iparjogvédelmi jogok megsértése miatt, és egy börtön elől bujkáló nőt is megtaláltak.

2023. szeptember 21.

NAV: érkeznek az adószámla-értesítők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig megküldi az adószámla-értesítőket magánszemély és egyéni vállalkozó ügyfeleinek, az adószámla-egyenlegéről csak az kap értesítést, akinek ötezer forintnál több tartozása, vagy ezer forintnál több túlfizetése van, illetve 2022-re késedelmi pótléka keletkezett – közölte az adóhatóság csütörtökön.