Offshore-oznak a szlovákok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tovább nőtt az adóparadicsomba költöző szlovák cégek száma 2013 első negyedévében – derült ki a Bisnode Slovensko elemzéséből.


Az év első három hónapja során csaknem hetvennel nőtt a cégközpontjukat adóparadicsomokban bejegyeztető szlovák cégek száma, amely így túllépte a 3700-at. A szlovák offshore vállalatok száma tavaly csaknem húsz százalékkal nőtt, az utóbbi öt évben pedig megduplázódott, arányuk jelenleg az összes Szlovákiában működő, közel 200 ezer cég csaknem két százalékát teszi ki.

A szlovák cégek tulajdonosai 2013 első negyedévében a legtöbb új vállalatot a Bahamákon, Belize-en, Panamában, illetve a Seychelle-szigeteken jegyeztették be, kissé csökkent a Cipruson bejegyzett cégek száma.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

Az aktuális adatok Petra Stepánová, a Bisnode elemzője szerint azt jelzik, hogy a Szlovákiában vállalkozók adóoptimalizálási törekvései nem lanyhultak a ciprusi válság és az Európai Unió vezetőinek arra adott válaszai ellenére sem. Az „offshore-országok” összetétele a Bisnode elemzője szerint azt mutatja, hogy a szlovák vállalatok tulajdonosai leginkább a névtelenséget és a vagyonuk biztonságát szavatoló célállamokat keresték. „Ez nyilvánvalóan összefügg az anonim részvények szlovákiai betiltásával” – vélte a szakember.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.