Ön jogosan igényelt gázártámogatást? Az APEH nemsokára vizsgálódik


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az APEH csak május végétől fogja ellenőrizni a gáz-és távhőtámogatások jogosságát, mert a magánszemélyek adóbevallásának határideje még nem járt le.

Az adóhatóság főosztályvezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az esetleges visszaéléseket csak a magánszemélyek adóbevallásának ismeretében vizsgálhatják. A támogatás igényléséhez a megelőző hónapok jövedelméről kellett nyilatkozni.

A személyi jövedelemadó bevallásának határideje azonban május 21., így az APEH csak ezt követően tudja összevetni a Magyar Államkincstártól kapott adatokat az adóhatósághoz érkezett bevallásokkal – mondta Hajdu Miklósné. Az ellenőrzést egy számítógépes programmal hajtják végre – tette hozzá.

A vagyonosodási vizsgálatok 10 ezer érintettje biztosan számíthat arra, hogy ellenőrzik, nem adott-e be támogatási kérelmet – közölte a főozstályvezető. Ezek az ellenőrzések egyébként folyamatosan zajlanak, eddig 4 ezer vagyonosodási viszgálat zárult le – mondta Hajdu Miklósné, részleteket azonban nem árult el ezzel kapcsolatban.

Forrás: HírszerzőKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.