Ön jogosan igényelt gázártámogatást? Az APEH nemsokára vizsgálódik


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az APEH csak május végétől fogja ellenőrizni a gáz-és távhőtámogatások jogosságát, mert a magánszemélyek adóbevallásának határideje még nem járt le.

Az adóhatóság főosztályvezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az esetleges visszaéléseket csak a magánszemélyek adóbevallásának ismeretében vizsgálhatják. A támogatás igényléséhez a megelőző hónapok jövedelméről kellett nyilatkozni.

A személyi jövedelemadó bevallásának határideje azonban május 21., így az APEH csak ezt követően tudja összevetni a Magyar Államkincstártól kapott adatokat az adóhatósághoz érkezett bevallásokkal – mondta Hajdu Miklósné. Az ellenőrzést egy számítógépes programmal hajtják végre – tette hozzá.

A vagyonosodási vizsgálatok 10 ezer érintettje biztosan számíthat arra, hogy ellenőrzik, nem adott-e be támogatási kérelmet – közölte a főozstályvezető. Ezek az ellenőrzések egyébként folyamatosan zajlanak, eddig 4 ezer vagyonosodási viszgálat zárult le – mondta Hajdu Miklósné, részleteket azonban nem árult el ezzel kapcsolatban.

Forrás: HírszerzőKapcsolódó cikkek

2022. november 29.

Így adózik nyártól az alkalmi munka

Az extraprofit-adókról szóló jogszabály a mindenkori minimálbérhez kötötte, így érdemben megemelte az egyszerűsített foglalkoztatási formák közterheit. A filmipari statiszták napi keresetét maximálták is. A részletekről dr. Kovács Ferenc, az Adó szaklap főszerkesztője beszél.