Ön jogosan igényelt gázártámogatást? Az APEH nemsokára vizsgálódik


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az APEH csak május végétől fogja ellenőrizni a gáz-és távhőtámogatások jogosságát, mert a magánszemélyek adóbevallásának határideje még nem járt le.

Az adóhatóság főosztályvezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az esetleges visszaéléseket csak a magánszemélyek adóbevallásának ismeretében vizsgálhatják. A támogatás igényléséhez a megelőző hónapok jövedelméről kellett nyilatkozni.

A személyi jövedelemadó bevallásának határideje azonban május 21., így az APEH csak ezt követően tudja összevetni a Magyar Államkincstártól kapott adatokat az adóhatósághoz érkezett bevallásokkal – mondta Hajdu Miklósné. Az ellenőrzést egy számítógépes programmal hajtják végre – tette hozzá.

A vagyonosodási vizsgálatok 10 ezer érintettje biztosan számíthat arra, hogy ellenőrzik, nem adott-e be támogatási kérelmet – közölte a főozstályvezető. Ezek az ellenőrzések egyébként folyamatosan zajlanak, eddig 4 ezer vagyonosodási viszgálat zárult le – mondta Hajdu Miklósné, részleteket azonban nem árult el ezzel kapcsolatban.

Forrás: Hírszerző


Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács új szabályokról állapodott meg a forrásadó-eljárásokra vonatkozóan

A Tanács megállapodásra jutott a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló gyorsabb és biztonságosabb eljárásokról, amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a […]

2024. május 24.

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta a pénzügyminiszter a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén pénteken, Budapesten.

2024. május 24.

A közvetett adózás rendszere Egyiptomban (1. rész)

Egyiptom modern áfa-szabályozása 2016-ra datálható, ekkor lépett életbe az új áfa-törvény, amely felváltotta a korábbi termék-szolgáltatás jellegű adót. A törvény két jelentős módosításon esett át, először 2020-ban, majd 2022-ben.