Ötvenszeres pénz: Hatalmas különbségek a topmenedzserek jövedelme között Romániában


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Romániában a Bukarestben dolgozó top menedzserek kapják a legmagasabb fizetéseket, nettó jövedelmük akár ötvenszer is nagyobb lehet, mint a vidéki városokban.

A ZF internetes hírügynökség az országos adóügyi hatóság adataira hivatkozva azt jelentette, hogy Bukarestben 2005-ben a legjobban fizetett menedzser nettó jövedelme havonta megközelítette a 110 ezer eurót, míg ez az összeg az olyan román vidéki városokban dolgozó menedzserek esetében, mint Vrancea, Calarasi vagy Dolj, ötvenszer kisebb volt. Vidéken többek között Temes megyében alakultak ki a legjobb menedzseri fizetések. Itt a menedzserek havi több mint 15 ezer eurós jövedelmet vallottak be az adóhatóságnak.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.

2022. június 30.

Ellenőrzési határidők és a mulasztási bírság kapcsolata

A mulasztási bírságok sokfélék, de vannak közös szabályaik. Ilyen a bírság kiszabásakor alkalmazandó mérlegelés, vagy különféle adózók esetében irányadó kedvezőbb, vagy hátrányosabb rendelkezések alkalmazása megbízható, vagy kockázatos adózók esetében. Érdekes jogesetet mutatunk be.