Ötvenszeres pénz: Hatalmas különbségek a topmenedzserek jövedelme között Romániában


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Romániában a Bukarestben dolgozó top menedzserek kapják a legmagasabb fizetéseket, nettó jövedelmük akár ötvenszer is nagyobb lehet, mint a vidéki városokban.

A ZF internetes hírügynökség az országos adóügyi hatóság adataira hivatkozva azt jelentette, hogy Bukarestben 2005-ben a legjobban fizetett menedzser nettó jövedelme havonta megközelítette a 110 ezer eurót, míg ez az összeg az olyan román vidéki városokban dolgozó menedzserek esetében, mint Vrancea, Calarasi vagy Dolj, ötvenszer kisebb volt. Vidéken többek között Temes megyében alakultak ki a legjobb menedzseri fizetések. Itt a menedzserek havi több mint 15 ezer eurós jövedelmet vallottak be az adóhatóságnak.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. április 17.

Digitalizálódó adózás Afrikában

Számos érdekességet tartogatnak számunkra is az afrikai országok áfarendszerei. Amennyiben összességében nézzük a folyamatokat, kijelenthetjük: Afrika digitalizálódik.

2024. április 17.

Új K+F adókedvezmény

A kutatás-fejlesztési tevékenység támogatására a korábbi adóalap kedvezmények mellett 2024. januárjától új adókedvezményt is bevezetésre került a társasági adóban (1996 évi LXXXI. törvény 22/G. §).