Pálinkafőző gépet és gázolajat foglat le a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt jelentették föl a magánszemélyt.


 Egy magánszemély érdi és diósdi ingatlanában 2800 liter gázolajat és egy illegális pálinkafőző berendezést foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A pénzügyőrök és rendőrök egy érdi lakóingatlanon, valamint az ingatlan tulajdonosa által bérelt raktárban több mint 2800 liter, hordókban tárolt gázolajat és egy nagy teljesítményű, házilag barkácsolt pálinkafőző berendezést találtak. A tulajdonos nem tudta igazolni sem a gázolaj, sem a pálinkafőző eredetét, ezért a pénzügyőrök a csaknem kétmillió forint értékű, kétes eredetű terméket lefoglalták.

Az ügyben a pénzügyőrök jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az engedély nélkül tartott és lefoglalt termékek miatt a kiszabható bírság összege csaknem 900 ezer forint – írták.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.