Pénztárgépek közé rejtett cigarettát talált a NAV


Kilencvenezer doboz zárjegy nélküli cigarettát talált a NAV egy Komárom-Esztergom vármegyei raktárban, a csempészáru egy részét harminc raklap pénztárgép csomagolásába rejtették – közölte a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

Tóth Gergő tájékoztatása szerint a lefoglalt dohánytermékek ára meghaladja a 200 millió forintot. A rakodás közben tetten ért elkövetőknél engedély nélkül tartott éles lőfegyvert is találtak a nyomozók.

A bűnbanda tagjai egy 3000 négyzetméteres telephelyen csomagolták át a cigarettát későbbi szállításához. A raktárban és a közelében parkoló kamionokon harminc raklap fedőáruként szolgáló pénztárgép is volt, amelyek csomagolásának üres hézagait cigarettásdobozokkal töltötték ki.

A helyszínen egy engedély nélküli, hangtompítóval felszerelt lőfegyvert és éles lőszereket találtak. A csempésztrió egyik tagját a telephely közelében fogták el, a drótkerítésen átugorva próbált elmenekülni.

Az ügyben három férfit különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás miatt hallgattak ki, majd őrizetbe vették őket. Az ügyészség kezdeményezésére a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Hullócsillagok – adócsaló médiavállalat omlott össze

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység.