PM: még nincs döntés az ingatlanadóról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nincs semmilyen döntés a jövő évi adójavaslatokról, így az ingatlanadóról sem – szögezte le közleményében a Pénzügyminisztérium.

Mint írják, félrevezető sajtóhírek jelentek meg Veres János pénzügyminiszter keddi, az MSZP frakcióülésén tartott tájékoztatójáról. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a koalíciós megállapodásnak megfelelően a kormány egyszerűsíteni és igazságosabbá akarja tennl az adórendszert. A PM-ben zajlik a döntések előkészítése, a javaslat augusztus végére készül el, a kormány pedig szeptember közepén tárgyalja.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.