PM: még nincs döntés az ingatlanadóról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nincs semmilyen döntés a jövő évi adójavaslatokról, így az ingatlanadóról sem – szögezte le közleményében a Pénzügyminisztérium.

Mint írják, félrevezető sajtóhírek jelentek meg Veres János pénzügyminiszter keddi, az MSZP frakcióülésén tartott tájékoztatójáról. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a koalíciós megállapodásnak megfelelően a kormány egyszerűsíteni és igazságosabbá akarja tennl az adórendszert. A PM-ben zajlik a döntések előkészítése, a javaslat augusztus végére készül el, a kormány pedig szeptember közepén tárgyalja.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).