Tévések és zenészek is az APEH feketelistáján

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. augusztus 1.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adóhivatal közzétette a legtöbb tartozást felhalmozó cégek és magánszemélyek nevét. A listát kettő, több mint kétmilliárd forintos adósságot felhalmozó Pest megyei cég vezeti – mondta el az InfoRádiónak az APEH szóvivője. Bakonyi Ágnes közölte: a listán több ismert személy neve is megtalálható.

Az APEH ebben az évben is közzétette a 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező vállalkozások, és a 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek listáját nevét – mondta Bakonyi Ágnes.

Az adóhivatal szóvivője közölte, hogy a legnagyobb tartozása, több mint 2,2 milliárd forint egy informatikai és távközlési cégnek van, de egy másik társaság is kétmilliárdot meghaladó tartozást halmozott fel.

Százmillió forintot meghaladó tartozása több mint hatszáz vállalkozásnak van, míg 1900 magánszemély tartozik 10 milliót meghaladó összeggel – tette hozzá.

Bakonyi Ágnes hangsúlyozta: tévés személyiségek és zenészek is találhatóak a listán. Sok vállalkozás panaszkodik arra, hogy csökkentek a megrendeléseik, mert az ügyfelek látták a nevüket a feketelistán – emelte ki a szóvivő.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek:


Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel
2021. március 5.

Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel

Továbbra is megengedett az éttermi ételelvitel, nyitva lehetnek a bankok, a lottózók, a járműszervizek, s még egy sor más üzlet és szolgáltató. Maszkot csak egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kötelező viselni közterületen.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják
2021. március 5.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják

Az egész márciusi hónapra elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiséget bérlők bérleti díját, illetve az érintett szektorok a teljes hónapra megkapják majd a bértámogatást és az adókedvezményeket is. A katásoknak sem kell fizetniük márciusban.

Kata, kiva: fontos kérdések és válaszok
2021. március 5.

Mikor kell pontosan különadót fizetnie a katás vállalkozásnak? Mi számít katás bevételnek? A veszélyhelyzet adókönnyítései, költségtérítései milyen kapcsolatban vannak a kiva alapjával? Fontos kérdések és válaszok az Adó szaklapból.

Az iszlám adózás – zakát és szadaka (3.1. rész)
2021. március 5.

A Korán elveinek megfelelő adózás az önkéntes teljesítésen alapul. Alapvetően a vagyon után kell adózni, így a szociális helyzettől függ annak összege, a szegény embernek nincs adókötelezettsége. Az iszlám állam másfajta adót is bevezethet, ha az állami működéshez erre szükség van, vagy rendkívüli helyzet ezt indokolja.