Tévések és zenészek is az APEH feketelistáján


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adóhivatal közzétette a legtöbb tartozást felhalmozó cégek és magánszemélyek nevét. A listát kettő, több mint kétmilliárd forintos adósságot felhalmozó Pest megyei cég vezeti – mondta el az InfoRádiónak az APEH szóvivője. Bakonyi Ágnes közölte: a listán több ismert személy neve is megtalálható.

Az APEH ebben az évben is közzétette a 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező vállalkozások, és a 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek listáját nevét – mondta Bakonyi Ágnes.

Az adóhivatal szóvivője közölte, hogy a legnagyobb tartozása, több mint 2,2 milliárd forint egy informatikai és távközlési cégnek van, de egy másik társaság is kétmilliárdot meghaladó tartozást halmozott fel.

Százmillió forintot meghaladó tartozása több mint hatszáz vállalkozásnak van, míg 1900 magánszemély tartozik 10 milliót meghaladó összeggel – tette hozzá.

Bakonyi Ágnes hangsúlyozta: tévés személyiségek és zenészek is találhatóak a listán. Sok vállalkozás panaszkodik arra, hogy csökkentek a megrendeléseik, mert az ügyfelek látták a nevüket a feketelistán – emelte ki a szóvivő.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.