Tévések és zenészek is az APEH feketelistáján


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adóhivatal közzétette a legtöbb tartozást felhalmozó cégek és magánszemélyek nevét. A listát kettő, több mint kétmilliárd forintos adósságot felhalmozó Pest megyei cég vezeti – mondta el az InfoRádiónak az APEH szóvivője. Bakonyi Ágnes közölte: a listán több ismert személy neve is megtalálható.

Az APEH ebben az évben is közzétette a 180 napon túli, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező vállalkozások, és a 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek listáját nevét – mondta Bakonyi Ágnes.

Az adóhivatal szóvivője közölte, hogy a legnagyobb tartozása, több mint 2,2 milliárd forint egy informatikai és távközlési cégnek van, de egy másik társaság is kétmilliárdot meghaladó tartozást halmozott fel.

Százmillió forintot meghaladó tartozása több mint hatszáz vállalkozásnak van, míg 1900 magánszemély tartozik 10 milliót meghaladó összeggel – tette hozzá.

Bakonyi Ágnes hangsúlyozta: tévés személyiségek és zenészek is találhatóak a listán. Sok vállalkozás panaszkodik arra, hogy csökkentek a megrendeléseik, mert az ügyfelek látták a nevüket a feketelistán – emelte ki a szóvivő.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. április 24.

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 24.

Adóellenőrzésen bukott meg használtautó-kereskedő, valamint hamis gyerekcipőárus

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit; a kereskedőnél a végrehajtók ingatlant és 54 autót foglaltak le több mint 120 millió forint értékben – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán. Ugyanezen a napon a pénzügyőrök 2300 pár, több mint 17 millió forint értékű hamis gyermekcipőt foglaltak le – közölte a NAV.