Sokat járőröztek a NAV dolgozói a rendőrökkel együtt a járványhelyzetben Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 A NAV csaknem 800 munkatársa ötezernél is többször teljesített közösen szolgálatot a rendőrökkel a járványhelyzetben – közölte a hivatal.

A közös járőregységek elsősorban a közterületek és a kereskedelmi egységek járványügyi rendjét ellenőrizték országszerte.

Hozzátették, hogy március 28. és május 31. között naponta átlagosan 80, a járvány csúcspontján egyszerre 129 pénzügyőr teljesített szolgálatot a rendőrökkel.

A NAV-os járőrök részt vettek többek között a vendéglátóhelyeket, kereskedelmi egységeket érintő működési korlátozások, valamint a kijárási korlátozások betartásának ellenőrzésében, lezárt útszakaszok biztosításában, objektumok őrzésében, áteresztő- és ellenőrzőpontok működtetésében – áll a közleményben.

(MTI)Kapcsolódó cikkek

2015. április 22.

5 tonna csirkét semmisít meg a NAV

A NAV pénzügyőrei fél tonna ismeretlen eredetű hússzállítmány lepleztek le Komárom-Esztergom megyében, amikor egy lengyel rendszámú teherautót ellenőriztek, amelynek nem volt EKÁER száma – adta hírül a hatóság.

2020. március 6.

Bűnszervezetet számolt fel a NAV

Felszámolt egy – a többi között költségvetési csalással és jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel gyanúsított – Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).