Szabadfoglalkozású egészségügyi tevékenységet végzőket érintő változás | NAV-Figyelő 23. hét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Változás történt a szabadfoglalkozású egészségügyi tevékenységet végzőknél.

Változás a szabadfoglalkozású egészségügyi tevékenységet végzőknél

2023. június 1-jétől a szabadfoglalkozású egészségügyi tevékenység csak adószámos magánszemélyként végezhető, egyéni vállalkozóként nem.

Ezért az egyéni vállalkozóknak a szabadfoglalkozású egészségügyi tevékenységi kódokat módosítaniuk kell az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásában olyan ÖVTJ-kódra, amely egyéni vállalkozóként végezhető tevékenységhez tartozik.

A tevékenységi kör változását a NAV-nál be kell jelenteni elektronikusan, a Webes ügysegéd (nyilvantarto.hu) Egyéni vállalkozás menüpontjában, ügyfélkapus azonosítást követően.

A fentieken túl a NAV-figyelőben IDE kattintva részletesen olvashat az eheti adótraffipax helyszínekről. A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek

2012. szeptember 18.

Minden az atipikus foglalkoztatásról

AFontos gazdaságpolitikai cél az atipikus foglalkoztatási formák előmozdítása; az RSM DTM blogbejegyzésében részletesen bemutatja ezeket, és szól a hozzájuk kapcsolódó szabályokról is.