Szakmai program a feketegazdaság ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az illegálisan működő vállalkozások leleplezésére szakmai programot dolgozott ki a Baromfi Terméktanács az adóhatósággal közösen.

A módszer lényege: az adórevizor a cégnél a beszállított és a feldolgozott áru mennyiségét ellenőrzi. Az élelmiszer-gazdaságban szigorú a nyomonkövethetőség, ha a vállalkozó nem tudja bizonyítani, s számla nélkül forgalmazza áruját vagy annak egy részét, az büntethető.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.