Számlagyűjtés: idő, vagy tér kérdése


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Célszerűnek tartanám, hogy Magyarországon a vásárlástól számított meghatározott időtartamon, vagy földrajzi távolságon belül a vevőnél megtalálhatóak legyenek a bizonylatok – jelentette ki a Napi Gazdaságnak Veres János, aki szerint ˝már elindultak˝ a számlakommandók.

A pénzügyminiszter szerint a nem túl távoli jövőben 8-10 százalékra visszaszorítható a feketegazdaság aránya a mostani 17-18 százalékról – írja a lap.

Közlése szerint egyébként az idei gazdasági növekedés valószínűleg meghaladja majd a 2.5 százalékot, az államháztartás hiánya pedig bizonyosan 6,4 százalékon belül marad. A jövő évi makrogazdasági pályáról még nincs döntés, többféle számítás készült, köztük a sajtóban megszellőztetett 3,0-3,5 százalékos GDP-bővülésből kiinduló is – olvasható az újság mai számában.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.