Számlagyűjtés: idő, vagy tér kérdése


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Célszerűnek tartanám, hogy Magyarországon a vásárlástól számított meghatározott időtartamon, vagy földrajzi távolságon belül a vevőnél megtalálhatóak legyenek a bizonylatok – jelentette ki a Napi Gazdaságnak Veres János, aki szerint ˝már elindultak˝ a számlakommandók.

A pénzügyminiszter szerint a nem túl távoli jövőben 8-10 százalékra visszaszorítható a feketegazdaság aránya a mostani 17-18 százalékról – írja a lap.

Közlése szerint egyébként az idei gazdasági növekedés valószínűleg meghaladja majd a 2.5 százalékot, az államháztartás hiánya pedig bizonyosan 6,4 százalékon belül marad. A jövő évi makrogazdasági pályáról még nincs döntés, többféle számítás készült, köztük a sajtóban megszellőztetett 3,0-3,5 százalékos GDP-bővülésből kiinduló is – olvasható az újság mai számában.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.