Szekeret foglalt le a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A csempészett cigaretták mellett a szekeret is lefoglalták, a lovakat maradhattak a hajtónál.


Egy lovasfogaton találtak csaknem 7500 doboz csempészett cigarettát Beregdaróc határában a pénzügyőrök, akik a dohányárut és – lovak nélkül – a szekeret is lefoglalták a hajtótól – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense.

Dávid Zoltán százados elmondta, hogy a kukoricaszárat szállító fogatra a magyar-ukrán határnál figyeltek fel az ellenőrzést végző pénzügyőrök. A gyanús fogatot megállították és átvizsgálták, s a rakomány alatt tizenöt, fekete fóliába csomagolt nagy dobozt találtak, amelyek ukrán cigarettát rejtettek.

A fogathajtó azzal védekezett, hogy a korábban levágott kukoricaszárért ment a határba, ahol a kukoricás végében gazdátlanul hagyott dobozokra lett figyelmes. Elmondása szerint várt egy ideig, majd amikor senki nem ment a dobozokért, felrakta azokat a szekérre és – mint állította – a legközelebbi hatósághoz indult vele.

A kukoricaszárral betakart csomagokra tekintettel a pénzügyőrök nem fogadták el az állítást, és lefoglalták a 7490 doboz, hatmillió forint értékű cigarettaszállítmányt a szekérrel együtt. A fogathajtó ellen feljelentést tettek.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.