Szja-bevallás: sokan inkább offline szeretik


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összesen 435 ezer ember kérte meg az adóhivatalt arra, hogy a szervezet postázza ki a címükre az elkészített szja-bevallási tervezetüket – írja a Magyar Nemzet.

330 ezer adófizető írt sms-t a hivatal telefonszámára, megadva a szükséges adatokat – derül ki a Magyar Nenzet cikkéből.  A második legnépszerűbbnek a NAV internetes oldalán elérhető elektronikus űrlap számított, ezt 65 ezren töltötték ki.

A hagyományos postai levelet több mint 15 ezren választották, 13 ezren a hivatal ügyfélszolgálataiban személyesen kérték a bevallási tervezet postázását, tízezren pedig telefon hívták fel a hatóságot – olvasható a lapban.


Kapcsolódó cikkek

2019. március 26.

A NAV az e-szja felületét ajánlja

Az e-szja felületen egészíthetik ki, és küldhetik be legegyszerűbben az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek, a mezőgazdasági őstermelők és az egyéni vállalkozók bevallási tervezetüket az adóhatósághoz, mert a kiegészítések nélkül nem válik automatikusan bevallássá május 20-án a tervezet. 
2019. március 21.

Gyakori kérdések és válaszok az szja-bevallásról

Az adóhatóság honlapján tájékoztató jelent meg „Gyakori kérdések és válaszok az szja-bevallásról” címmel. Az összeállítás választ ad a leggyakrabban felmerülő kérdésekre. Cikkünkben bemutatjuk ezeket a kérdéseket.