Termékdíj-mentesség, termékdíj-fizetés meghatározása 2007-ben és 2008-ban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 206/2007. (VIII. 7.) Korm. rendelet módosította a környezetvédelmi termékdíj-mentesség, a termékdíj visszaigénylésének és átvállalásának, valamint a használt gumiabroncs behozatalának feltételeiről szóló 53/2003. (IV. 11.) Korm. rendelet mellékletét. Az új melléklet a jogszabály kihirdetését követő 8. napon (augusztus 15-én) lép hatályba.

A 2008-as évre vonatkozó mentességi kérelmeket szeptember 30-ig lehet benyújtani. A kötelezettek számára biztosítani kell ugyanakkor a felkészülési időt a feltételeknek való megfelelésre. A szakmai előkészítést végző Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium összefoglalója kiemeli, hogy a rendelet az egyes termékdíj-köteles termékek (csomagolás, hűtőközeg, rádiótelefon készülék) esetében csak 2007-ig határozza meg a mentességi feltételeket, így már az első félévben szükséges a rendelet módosítása, amely a mentességi feltételekben és a mentesség számításának módjában szükséges korrekciók tekintetében tartalmaz változtatásokat.

A melléklet I. fejezete a termékdíj-köteles termékekre vonatkozó mentesség feltételeit és a kötelező újrahasznosítás szabályait, a II. fejezet pedig a mentesség és a termékdíj-fizetés meghatározásának a módját állapítja meg az idei év tekintetében. A III. és IV. fejezet tartalmazza a 2008-ban irányadó rendelkezéseket.Kapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.