Tetovált revizorok a Szigeten


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adóellenőrök szakadt csávónak álcázva ellenőrzik a Sziget fesztivál boltosait.

A kormány által meghirdetett zéró tolerancia jegyében a Sziget fesztiválon is ellenőrzik a boltosok nyugtaadását az adóellenőrök – írja a Magyar Nemzet. Eddig 27 razziát tartottak, és 5 olyan vállalkozót találtak, aki nem adott nyugtát. Tavaly még boltosok majdnem fele bukott le. Akit egyszer elkaptak, az jól teszi, ha legközelebb már nagyon szabályosan nyomtatja a nyugtákat, mert a második bukta után akár százezer forintos büntetést is fizethet.

Az adóellenőrök manapság nem kopott öltönyben járó, szemüveges emberek, hanem tetovált, laza fickónak álcázott vadászok. A konspiráció részeként adott estben kutyasétáltatónak adják ki magukat, és nem a sintértelepről kölcsön kért, szakadt ebbel jelennek meg a színen, hanem előírásosan kozmetikázott ölebbel. Akit egyszer elkaptak, ahhoz biztosan újra visszatérnek.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.