Tetovált revizorok a Szigeten


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adóellenőrök szakadt csávónak álcázva ellenőrzik a Sziget fesztivál boltosait.

A kormány által meghirdetett zéró tolerancia jegyében a Sziget fesztiválon is ellenőrzik a boltosok nyugtaadását az adóellenőrök – írja a Magyar Nemzet. Eddig 27 razziát tartottak, és 5 olyan vállalkozót találtak, aki nem adott nyugtát. Tavaly még boltosok majdnem fele bukott le. Akit egyszer elkaptak, az jól teszi, ha legközelebb már nagyon szabályosan nyomtatja a nyugtákat, mert a második bukta után akár százezer forintos büntetést is fizethet.

Az adóellenőrök manapság nem kopott öltönyben járó, szemüveges emberek, hanem tetovált, laza fickónak álcázott vadászok. A konspiráció részeként adott estben kutyasétáltatónak adják ki magukat, és nem a sintértelepről kölcsön kért, szakadt ebbel jelennek meg a színen, hanem előírásosan kozmetikázott ölebbel. Akit egyszer elkaptak, ahhoz biztosan újra visszatérnek.

Forrás: Napi Gazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.

2024. június 20.

Illeték: cserét pótló vétel

Életünk során adunk-veszünk dolgokat, akár ingatlanokat is. Változunk is változtatunk. Abban az esetben, ha ingatlant szerzünk ellenérték fejében, általában vagyonszerzési illetéket kell fizetni. Az ingatlan szerzése, átruházása, hasznosítása jogi esemény is, mely akár csere formájában is megvalósulhat. Jelen cikkben az illetéktörvényben szereplő csere, illetve cserét pótló vétel szabályait, érdekességeit mutatjuk be.

2024. június 19.

Varga Mihály: Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben az uniós országok között

Az Európai Unión belül Magyarország hajtotta végre az egyik legnagyobb gazdaságfehérítést 2010 óta: az áfarés mértéke 22 százalékról 4,4 százalékra, a GDP-arányos adóelvonás mértéke pedig 40 százalékról 35 százalékra csökkent – jelentette ki Varga Mihály az Adóigazgatások Európai Szervezete (IOTA) éves közgyűlésének szerdai nyitó napján Budapesten.