Több, látszólag feddhetetlen vállalkozó bukott már le


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint ezer emberre lesz még szükség jövőre az APEH-nek, hogy az elvárt adót pótló adótörvénnyel kapcsolatos munkát ellássa – mondta a Napi Gazdaságnak adott interjújában Szikora János, az APEH elnöke.

Állítása szerint a létszámbővítésre a kormánytól ígéretet kaptak. Közben már 11 ezer vagyonosodási vizsgálatnál jár az APEH: gyakran a kapcsolati körök feltérképezésével olyanokhoz is eljutnak, akiknek nincs jelentős vagyonuk. Az eddigi vizsgálatokból – becslések szerint már csaknem 23 milliárdos bevétel várható.

Több, látszólag feddhetetlen vállalkozó bukott már le – mondta a szakember. Hozzátette: van átfedés a vállalkozók és bűnözők között, ezzel kapcsolatban a társszervektől is segítséget kapnak. Az elnök feltételezi – a nagy ellenőrzés miatt – hogy közéleti személyek is buktak már le, ezzel kapcsolatban azonban konkrétumokról nincs tudomása.

Forrás: HírszerzőKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.