Több, látszólag feddhetetlen vállalkozó bukott már le


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint ezer emberre lesz még szükség jövőre az APEH-nek, hogy az elvárt adót pótló adótörvénnyel kapcsolatos munkát ellássa – mondta a Napi Gazdaságnak adott interjújában Szikora János, az APEH elnöke.

Állítása szerint a létszámbővítésre a kormánytól ígéretet kaptak. Közben már 11 ezer vagyonosodási vizsgálatnál jár az APEH: gyakran a kapcsolati körök feltérképezésével olyanokhoz is eljutnak, akiknek nincs jelentős vagyonuk. Az eddigi vizsgálatokból – becslések szerint már csaknem 23 milliárdos bevétel várható.

Több, látszólag feddhetetlen vállalkozó bukott már le – mondta a szakember. Hozzátette: van átfedés a vállalkozók és bűnözők között, ezzel kapcsolatban a társszervektől is segítséget kapnak. Az elnök feltételezi – a nagy ellenőrzés miatt – hogy közéleti személyek is buktak már le, ezzel kapcsolatban azonban konkrétumokról nincs tudomása.

Forrás: Hírszerző


Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács új szabályokról állapodott meg a forrásadó-eljárásokra vonatkozóan

A Tanács megállapodásra jutott a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló gyorsabb és biztonságosabb eljárásokról, amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a […]

2024. május 24.

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta a pénzügyminiszter a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén pénteken, Budapesten.

2024. május 24.

A közvetett adózás rendszere Egyiptomban (1. rész)

Egyiptom modern áfa-szabályozása 2016-ra datálható, ekkor lépett életbe az új áfa-törvény, amely felváltotta a korábbi termék-szolgáltatás jellegű adót. A törvény két jelentős módosításon esett át, először 2020-ban, majd 2022-ben.