Több szakértőt vett fel az EY a koronavírus miatt Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. október 5.
Címkék: , ,
Rovat: ,
A tanácsadást igénybe vevő cégeknél számos új feladat merült fel, így megnőtt az igény az adózási szakemberek segítségére.

A COVID-19 betörésével és a világjárvány okozta gazdasági átrendeződéssel a cégeknek alapjaiban kellett átgondolniuk eddigi adózási gyakorlatukat és reagálni az akár naponta gyökeresen megváltozó új helyzetre. A vállalatok többségénél annyi többletmunkát eredményezett a krízis, hogy a korábbi tanácsadási támogatás már közel sem elegendő.


Ennek következtében jelentősen növelte adó- és jogi tanácsadással foglalkozó vezetőinek létszámát az EY, amelyben immár tizenketten partnerként és négyen associate partnerként segítik az ügyfeleket.

„Az év első felében egyértelműen tapasztaltuk, hogy az ügyfeleinknek jelentősen több segítségre van szükségük, mint korábban bármikor. A nagyságrendekkel megnövekedett igényekre válaszolva kibővítettük a partneri csapatunkat, hogy még több szakmai erőforrást tudjunk biztosítani. Nagyon büszke vagyok ezekre a különleges kollégákra, hogy egy ilyen kihívásokkal teli időszakban amellett, hogy teljes szaktudásukkal klienseink mellett állnak, felelősségi körüket is növelik” – nyilatkozta Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója.

(Adó Online)


Kapcsolódó cikkek:


Fantomcégekkel csalta az áfát az őrző-védő bűnszervezet
2021. június 21.

Egy őrzés-védelemmel foglalkozó bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely fizetendő áfáját úgy csökkentette, hogy bevételeit egy strómanok vezette, gyakran váltott fantomcégekből kiépített hálózaton keresztül futtatta át.

A globális minimumadóról egyeztetett az adószakma
2021. június 21.

Az Adó-Tanácskozás online ülésén a résztvevők egyetértettek abban, hogy a 15 százalékos minimumadó bevezetése nemcsak Magyarország, hanem az egész Európai Unió versenyképességét veszélyeztetné – közölte Izer Norbert.

Orbán: az adóemelés méreg
2021. június 18.

A miniszterelnök szerint Magyarország nemzeti érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről ráerőltetett adószabályokat.