Trump adóreformja: nem lett népszerűbb tőle


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Donald Trump amerikai elnöknek a héten végre sikerülhet egy nagyobb ígéretét teljesítenie, a radikális adóreformot, sok amerikai konszern már régen azt számolgatja, hogy mekkorát ugrik a nyeresége, de a magánszemélyeket is érinti. Közben azonban népszerűsége soha sem látott mélyponton van – írja a privatbankar.hu.


Míg Trump beiktatása körül, január végén majdnem egyforma volt azok száma, akik elfogadták, és azoké, akik elutasították személyét, a napokban új mélypontra süllyedt. Soha nem volt olyan alacsony az elfogadók aránya (37 százalék közelében), és olyan magas az elutasítóké (58,1 százalékon), a kettő különbsége pedig sohasem volt olyan magas (elérte a 21 százalékot) – írja a privatbankar.hu.

[htmlbox art_tukor]

 

Donald Trump pedig éppen nagy győzelem előtt állhat, a tőzsdék megint azért szárnyalnak elsősorban az USA-ban, mert az elfogadáshoz nagyon közel került az adóreform. Választási ígéreteinek egyik legfontosabb darabja segítségével (például a társasági adó 35-ről 21 százalékra csökkentésével) alaposan megugorhat egyes amerikai vállalatok nyeresége, némelyiké 20-30 százalékkal is.

Donald Trump népszerűtlenségének lehet, hogy az a magyarázata, hogy az emberek többsége felfogta: nem elsősorban az ő érdekeit szolgálja az adóreform. Elég sok szó esik a sajtóban már régóta arról, hogy Trump a gazdagoknak juttat, a szegényektől elvesz – olvasható a privatbankar.hu cikkében.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 22.

Matolcsy az inflációról: a kormány olajjal oltotta a tüzet

Egyetértve és együttműködve a jegybanki törekvésekkel a kormány az infláció letörését tekinti legfontosabb gazdaságpolitikai feladatának – jelentette ki a pénzügyminiszter csütörtökön, a 61. Közgazdász-vándorgyűlés nyitónapján, Egerben. A jegybankelnök ugyanakkor úgy vélte: az „inflációs sokk” mélyén az ország gazdasági-pénzügyi függése rejlik, mely 2014 óta nőtt a meghatározó területeken.

2023. szeptember 22.

A magánszálláshely-szolgáltatás adózása – az áfa-szabályok (3. rész)

A kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás az általános forgalmi adó rendszerében ingatlan bérbeadásnak minősül. Az ingatlan bérbeadás az Áfa tv. 86. § (1) bekezdés l) pontja értelmében adómentes szolgáltatás, ugyanakkor ez az adómentesség az ingatlanok idegenforgalmi, turisztikai célú hasznosítására már nem terjed ki. Tisztázzuk még az ingatlan-bérbeadás és a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás közötti különbséget.