Újabb kartellfigyelmeztetést adott ki Brüsszel: most a szintetikusgumi-gyártók félhetnek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kartellellenes eljárást indított az Európaui Bizottság több cég ellen, amelyek a gyanú szerint összejátszottak az ún. chloroprene gumi piacán.

A brüsszeli testület által meg nem nevezett cégek hivatalos figyelmeztetést kaptak. Két hónapjuk van arra, hogy a felmerült aggályokat tisztázzák. Brüsszel gyanúja szerint az érintett cégek árrögzítő megállapodást köttöttek az ismertebb nevén neoprén guminak nevezett termékkel kapcsolatban. A szintetikus gumit kábelek, tömlők, gépszíjak, illetve cipő- és ruharagasztók gyártása során használják fel.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. február 27.

Cafeteriával kapcsolatos 2024-es változások

A SZÉP-kártya két speciális szabálya már nem hatályos az év elejével; a 2024-es módosítások inkább a könyvelői, bérszámfejtői oldalt érintik. A részletekről friss videónkban dr. Kovács Ferenc okleveles adószakértő, az Adó szaklap főszerkesztője beszél.

2024. február 26.

Árfolyam az áfában (III. rész)

A cikksorozat ezen részében a harmadik államból importált termék távértékesítése, valamint a Közösségen belüli távértékesítés és távolról is nyújtható szolgáltatás tekintetében meghatározott értékhatár forintosítási szabályairól lesz szó.