Újabb kartellfigyelmeztetést adott ki Brüsszel: most a szintetikusgumi-gyártók félhetnek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kartellellenes eljárást indított az Európaui Bizottság több cég ellen, amelyek a gyanú szerint összejátszottak az ún. chloroprene gumi piacán.

A brüsszeli testület által meg nem nevezett cégek hivatalos figyelmeztetést kaptak. Két hónapjuk van arra, hogy a felmerült aggályokat tisztázzák. Brüsszel gyanúja szerint az érintett cégek árrögzítő megállapodást köttöttek az ismertebb nevén neoprén guminak nevezett termékkel kapcsolatban. A szintetikus gumit kábelek, tömlők, gépszíjak, illetve cipő- és ruharagasztók gyártása során használják fel.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.