Ütött az adóhitelesek órája


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan lejár a befektetési adóhitel visszafizetésével kapcsolatos határidő.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint a befektetési adóhitel késedelmi pótlék mentesen legkésőbb 2007. április 20-áig fizethető vissza – olvasható az APEH közleményében.

A magánszemélynek e kötelezettségét a Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01076057 számú számla javára kell teljesítenie.

A közlemény szerint a fennálló visszafizetési kötelezettségről az adóhatóság a magánszemélyt határozatban már értesítette.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.