Vállalkozói falut avattak

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. június 20.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Átadták a kisebb cégeknek otthont adó vállalkozói falu mintegy 350 millió forintból felépített első épületét a pécsi ipari parkban.

A 2 600 négyzetméter alapterületű ingatlan tulajdonképpen egy több részre osztott üzemcsarnok, ahova olyan kisvállalkozások települhetnek, amelyek önerőből nem lennének képesek több tíz- vagy százmillió forintból telephelyet kialakítani maguknak – mondta el a beruházó Pécsi Ipari Park Zrt. vezérigazgatója.

Brányi Endre hozzátette: az önkormányzati tulajdonú társaság a fél éven át tartó kivitelezés költségeit saját erőből és a GVOP pályázatán elnyert 131 millió forintos támogatásból fedezte. Beszámolt arról, hogy az épületbe napokon belül 7, köztük erősáramú berendezések összeszerelésével, futószalagok, hídmérlegek készítésével, s egyebek mellett festékek kereskedelmével foglalkozó vállalkozás költözhet. A cégek összesen mintegy 100 embert foglalkoztatnak, és a helyekért a piaci árnál kedvezőbb bérleti díjat fizetnek.

A vezérigazgató kiemelte, hogy két újabb, hasonló nagyságú ingatlan építését is tervezik. A következő kivitelezése jövőre kezdődhet meg a pécsi ipari parkban, amely jelenleg 43, zöldmezős beruházás révén betelepült vállalkozásnak ad otthont.

A vállalkozói falu első épületének átadását követően a Pécsi Tudományegyetem, a Pécs-baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a pécsi ipari park, valamint két innovációval foglalkozó társaság képviselői a helyszínen konzorciumi megállapodást írtak alá egy egészségipari innovációs központ létrehozására.

A Pólus program keretében, várhatóan pályázati forrásból jövőre kezdődő és 2010-re megvalósuló, mintegy 7 milliárd forintos fejlesztés közelebb hozná az egészségüggyel kapcsolatos egyetemi kutatómunkát a piaci igények mentén folyó termékfejlesztéshez, kiszolgálva a gyártók, forgalmazók igényeit. A központban folyó munka az orvosi biotechnológiára, farmakológiára, neurobiológiára, táplálkozástudományra, valamint az implantátum-, műszer- és eszközfejlesztésre koncentrálódna.

Forrás: Origo


Kapcsolódó cikkek:


Az iszlám gazdasági alapelvei (2. rész)
2021. február 26.

A Korán szúráiból az iszlám hittudósok olyan alapelveket vezettek le, amelyek a gazdasági tevékenységre, az állami működés gazdasági oldalára, illetve a muszlim ember pénzzel, gazdálkodással való helyes viselkedésére vonatkoznak. Ezeknek az alapelveknek a betartása a hívő muszlim számára kötelező előírás.

NAV: online minden egyszerűbb
2021. február 25.

NAV: online minden egyszerűbb

A NAV saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltőjére hívta fel a figyelmet a honlapján közzétett közleményében.