Vállalkozók az APEH újabb feketelistáján


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újabb negatív adóslistát tett közzé az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal. A legfrissebb feketelistán magánszemélyek és egyéni vállalkozók kaptak helyet.

Az új listán azok a magánszemélyek és egyéni vállalkozók szerepelnek, akiknek fél éven túli, legalább 10 millió forintos adótartozása van, illetve azok a cégek, amelyek legalább hat hónapja 100 millió forintnál többel tartoznak a társadalomnak. A most közzétett névsorban csaknem 2400 tétel van, 1908 magánszemély, és 476 egyéb adózó.

Egy 2006 őszén született törvénymódosításnak köszönhetően az APEH a jövőben újabb listákat fog közzétenni a makacs adótartozással rendelkezőkről. A régebbi listákkal ellentétben ezeken már nem szerepel a tartozás pontos mértéke, így azok összértékét csak becsülni lehet.

A tapasztalatok szerint a listára kerülés igen hatékony fegyver a nem fizető vállalkozásokkal szemben, a magánszemélyekre azonban már kevésbé hat az efféle nyomás.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.