Van fedezet a nyugdíjemelésre az adóbevételek növekedése miatt Romániában

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. július 18.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adóbevételek növekedése fedezni fogja a román kormány nyugdíjemelésre, illetve a társadalombiztosítási járulékok csökkentésére vonatkozó terveit – közölte Varujan Vosganian pénzügyminiszter.

Az államfőnek elküldött hivatalos közleményében a miniszter leszögezte: a gyorsuló gazdasági növekedés, a bővülő foglalkoztatás és az emelkedő bérek a következő hat évben jelentősen megemik az adóbevételeket. Vosganian azért tájékoztatta külön az államfőt a kérdésről, mert Basescu elnök a napokban kételyeinek adott hangot a kormány nyugdíjemelési terveivel kapcsolatban. A kormány döntése értelmében jövőre 43, 2009-ben 38 százalékkal növelnék a nyugdíjakat. Basescu szerint az erőteljes nyugdíjemelés adóemelést, illetve más állami kiadások lefaragását eredményezheti. A kormány a nyugdíjemelés mellett azt tervezi, hogy jövőre hat százalékponttal csökkenti a társadalombiztosítási járulékok mértékét. Vosganian szerint az ország gazdasága 2013-ig átlagosan évi hat százalékkal növekedhet.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek:


Az iszlám gazdasági alapelvei (2. rész)
2021. február 26.

A Korán szúráiból az iszlám hittudósok olyan alapelveket vezettek le, amelyek a gazdasági tevékenységre, az állami működés gazdasági oldalára, illetve a muszlim ember pénzzel, gazdálkodással való helyes viselkedésére vonatkoznak. Ezeknek az alapelveknek a betartása a hívő muszlim számára kötelező előírás.

NAV: online minden egyszerűbb
2021. február 25.

NAV: online minden egyszerűbb

A NAV saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltőjére hívta fel a figyelmet a honlapján közzétett közleményében.