Van még tér a fejlődéshez: gondok a vállalati szektorban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hazai vállalati szegmenst változatlanul az alulbiztosítottság jellemzi. Míg a piac egésze dübörög és tavaly mintegy 20 százalékos bővülést ért el, addig a díjbevétel 15-20 százalékát adó vállalati biztosítási szegmens stagnál.

A biztosításon való spórolás azonban nem csak a kis cégek jellemzője.

Leginkább a különböző vagyon és felelősségbiztosításokon takarékoskodnak a cégek. Egyrészt a biztosítás teljes mellőzésével, másrészt a az alulbiztosítottság jellemzi a piacot. Tehát mindenki köt valamit, hogy legyen, de ez legtöbbször részben sem fedez egy esetleges kárértéket.

A tavalyi évben fordult először elő a hazai szektorban, hogy az élet üzletág díjbevételei meghaladták a nem élet üzletág díjbevételeit. Ez a változás lassan megfigyelhető lesz a vállalati biztosítások piacán is. azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy ezen a területen leginkább kockázatkezelés az amely előtérbe kerül egy-egy tanácsadás alkalmával nem pedig a közvetlen termékértékesítés.

Forrás: PénzcentrumKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.