Van még tér a fejlődéshez: gondok a vállalati szektorban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hazai vállalati szegmenst változatlanul az alulbiztosítottság jellemzi. Míg a piac egésze dübörög és tavaly mintegy 20 százalékos bővülést ért el, addig a díjbevétel 15-20 százalékát adó vállalati biztosítási szegmens stagnál.

A biztosításon való spórolás azonban nem csak a kis cégek jellemzője.

Leginkább a különböző vagyon és felelősségbiztosításokon takarékoskodnak a cégek. Egyrészt a biztosítás teljes mellőzésével, másrészt a az alulbiztosítottság jellemzi a piacot. Tehát mindenki köt valamit, hogy legyen, de ez legtöbbször részben sem fedez egy esetleges kárértéket.

A tavalyi évben fordult először elő a hazai szektorban, hogy az élet üzletág díjbevételei meghaladták a nem élet üzletág díjbevételeit. Ez a változás lassan megfigyelhető lesz a vállalati biztosítások piacán is. azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy ezen a területen leginkább kockázatkezelés az amely előtérbe kerül egy-egy tanácsadás alkalmával nem pedig a közvetlen termékértékesítés.

Forrás: Pénzcentrum


Kapcsolódó cikkek

2024. június 12.

Átfogó versenyképességi reformokat vár a Költségvetési Tanács

A tartósan 4 százalék feletti GDP bővülés érdekében az egyensúlyok helyreállítása mellett átfogó versenyképességi reformokra is szükség van – mondta a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Magyar Közgazdasági Társaság tagjainak tartott online előadásában.