Nem sokáig örülhetnek a veszteséges cégek

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. március 7.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Miközben az ellenzék a már befizetett elvárt adó visszafizetését javasolja, a kormány a megsemmisített adónem miatt kieső bevételek pótlásán tüsténkedik.

Nem lélegezhetnek fel a veszteséges vállalkozások azt követően, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette az elvárt adóval kapcsolatos szabályt – írja a Világgazdaság. A lap ugyanis úgy tudja, hogy a Pénzügyminisztérium ezt a kört valamilyen módon mégis meg kívánná sarcolni az év második felétől.

A cikk szerint az egyik, a legesélyesebbnek tartott verzió az lenne, hogy megadóztatják a társasági adót nem fizető, veszteséget kimutató vállalkozásokat. Koalíciós frakciótagok úgy nyilatkoztak, hogy támogatják, ha a PM az elvárt adóval “”megjelölt”” csoportot más módon ugyan, de be tudja vonni az adófizetők körébe, ám ennek formáját nem látják – olvasható az újság mai számában.

A pénzügyminiszter a kormány mai ülésén nyújtja be javaslatait. Ha a PM megtalálja a megoldást, s a törvényjavaslatot a tavasszal elfogadja a parlament, akkor az új szabály július 1-jétől lépne életbe. A tervek szerint ez 30 milliárd forintot hozna a költségvetésnek.

Forrás: PriátBankár


Kapcsolódó cikkek:


Izer: a techóriásoknak adózniuk kell itthon
2021. február 24.

Izer: a techóriásoknak adózniuk kell itthon

Magyarország az egyetlen az Európai Unióban, amely meg tudja adóztatni a nemzetközi digitális óriásvállalatokat - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Izer Norbert, Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára.

Új fejezet jöhet a francia-amerikai tech-vitában?
2021. február 24.

A francia kormány nyárig hagy időt Biden elnök meggyőzésére a technológiai óriáscégek OECD-szintű adóztatásával kapcsolatban. Tisztán érzékelhető, hogy az eddig inkább demokrata-barátnak tartott vállalatok akár erőteljes demokrata szabályozási lelkesedéssel is szembe találhatják magukat.

Újabb kedvezmények és egyszerűsítések a filmipar hazai adózásában
2021. február 23.

A 2020-as év komoly kihívás elé állította a filmgyártást. A filmipar számára 2021-es év azonban adózási szempontból pozitív változásokat hozott, a filmtámogatás szempontjából elismert költségeket a filmprodukciók a korábbinál kedvezőbb rendelkezések szerint számolhatják el.