Nem sokáig örülhetnek a veszteséges cégek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Miközben az ellenzék a már befizetett elvárt adó visszafizetését javasolja, a kormány a megsemmisített adónem miatt kieső bevételek pótlásán tüsténkedik.

Nem lélegezhetnek fel a veszteséges vállalkozások azt követően, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette az elvárt adóval kapcsolatos szabályt – írja a Világgazdaság. A lap ugyanis úgy tudja, hogy a Pénzügyminisztérium ezt a kört valamilyen módon mégis meg kívánná sarcolni az év második felétől.

A cikk szerint az egyik, a legesélyesebbnek tartott verzió az lenne, hogy megadóztatják a társasági adót nem fizető, veszteséget kimutató vállalkozásokat. Koalíciós frakciótagok úgy nyilatkoztak, hogy támogatják, ha a PM az elvárt adóval “”megjelölt”” csoportot más módon ugyan, de be tudja vonni az adófizetők körébe, ám ennek formáját nem látják – olvasható az újság mai számában.

A pénzügyminiszter a kormány mai ülésén nyújtja be javaslatait. Ha a PM megtalálja a megoldást, s a törvényjavaslatot a tavasszal elfogadja a parlament, akkor az új szabály július 1-jétől lépne életbe. A tervek szerint ez 30 milliárd forintot hozna a költségvetésnek.

Forrás: PriátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.