Várják az adóamnesztiát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem túl igazságos intézmény az adóamnesztia, de szükség lenne rá ahhoz, hogy a későbbiekben vitáktól mentes vagyongyarapodási ellenőrzéseket lehessen végezni – írja a Napi Gazdaság.

Zara László, a versenyképességi kerekasztal adórendszer-munkacsoportjának vezetője, a napilapnak nyilatkozva elmondta, változatlanul hiába várják a Pénzügyminisztériumtól a kért szakértői anyagokat.

Az adószakember szerint lehetőséget kellene adni az egyszeri, önkéntes bevallásnak, amit pótlékmentesen, de az adó befizetésével kellene benyújtani. Ebben az esetben kedvezőbb kulcsot is elképzelhetőnek tart, aki viszont nem él ezzel, és nem tudja hitelt érdemlően igazolni a vagyongyarapodás forrását, annál keményebb szankciókat vetne be.

Zara László szerint több, jobb minőségű ellenőrzésre lenne szükség, az adóhatóság revizorainak szakosodniuk kellene. A szigorítással párhuzamosan pedig vissza kellene állítani a kétfokozatú bírósági felülvizsgálati rendszert – olvasható az újság mai számában.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).