Védjegyoltalom alatt álló termékeket foglalt le a NAV egy egri üzletben


Védjegyoltalom alatt álló termékeket, ajándéktárgyakat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy egri üzletben – közölte a hatóság csütörtökön.

Azt írták, több mint háromezer – autómárkák felirataival és logóival ellátott – bögrét, párnát és kulcstartót foglaltak le a pénzügyőrök. A tájékoztatás szerint az ajándéktárgyakat a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány és a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba.

A pénzügyőrök csaknem 3100 hamis terméket foglaltak le, amivel mintegy 15 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást – tudatta a vámhivatal. A közleményben a NAV arra hívta fel a figyelmet, hogy a hamis termékek nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi kockázatot is jelenthetnek.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 26.

Árfolyam az áfában (III. rész)

A cikksorozat ezen részében a harmadik államból importált termék távértékesítése, valamint a Közösségen belüli távértékesítés és távolról is nyújtható szolgáltatás tekintetében meghatározott értékhatár forintosítási szabályairól lesz szó.

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.