Zöld utat kaphat a pozitív adóslista


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Június végéig a kormány elé kerülhet a teljes körű lakosságihitel-nyilvántartás szabályozási koncepciója – értesült a Világgazdaság.

A jelenlegi, kizárólag negatív információkat tartalmazó regiszter, a „rosszadós-lista” kiegészülne a hitelt kérelmező személyek valamennyi érvényes hitelszerződésével, amely alapján a bankok mérlegelhetik a hitelnyújtás kockázatait. A koncepció szerint ügyfélvédelmi konzultációs tanács alakulna. A 2009-től elinduló új rendszer kötelezően kiterjedne valamennyi bankra és hitelfelvevőre.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.