A vártnál többen váltottak lakásbiztosítást a márciusi kampányban


A márciusi lakásbiztosítási kampányban a vártnál többen kötöttek új biztosítást, illetve változtatták meg korábbi szerződésüket régi biztosítójuknál, csaknem félmillió új lakásbiztosítási szerződést kötöttek, illetve kötöttek újra az ügyfelek – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri biztosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kovács Zsolt felidézte: a lakásbiztosítási kampány során költségmentesen fel lehetett mondani a régi lakásbiztosításokat, és azokat korszerűbbre, illetve akár olcsóbbra lehetett cserélni. A miniszteri biztos felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt években erőteljesen emelkedtek az ingatlanárak, illetve a szakipari árak, és a biztosítások jelentős része gyorsan korszerűtlenebbé vált.

Emellett olyan időjárási jelenségekre is fel kell készülni, amelyek nem voltak megszokottak az elmúlt évtizedekben, de a lakásbiztosításokat sokan akár évtizedekkel ezelőtt kötötték és nem aktualizálták – tette hozzá. Elmondta: Magyarországon a saját ingatlan nagyon fontos, ezért az emberek a lakásbiztosításra is figyeltek, de a kampány egyik fontos eredménye, hogy olyan ingatlantulajdonosokat is meg lehetett szólítani, akiknek korábban nem volt biztosításuk. A miniszteri biztos kiemelte azt is, hogy a kampány hatására jelentősen élénkült a verseny a biztosítók között, és nagyobb teret kaptak a korszerűbb megoldásokkal megjelenő társaságok.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 14.

Lakásbiztosítás: az ár a legfontosabb a fogyasztóknak

Fókuszba kerülnek az idén a lakásbiztosítások, aminek több oka is van: egyrészt a tavalyi inflációhoz kötött díjváltozások, valamint a tavasszal várható kampány, amelynek keretében biztosítót válthatnak az ingatlantulajdonosok – derül ki a K&H összefoglalójából, amely saját reprezentatív kutatása alapján ad körképet a magyar lakásbiztosítási piac egy részéről.
2024. március 4.

Lakásbiztosítási kampány – az első napokban három biztosító vitte az új biztosítások több mint felét

A lakásbiztosítási kampány első három napjának adatai szerint viszonylag koncentrált a verseny az új lakásbiztosítási szerződésekért: az Insura.hu biztosításközvetítő adatai szerint a KÖBE, az Alfa és a Generali biztosítóknál kötötték az összes új szerződés 52 százalékát. Az eddig megrendelt szerződések átlagdíja 35 400 forint volt, ami 27 százalékkal alacsonyabb, mint a tavaly közvetített szerződések 48 700 forintos átlagos éves díja – közölte a független biztosításközvetítő társaság hétfőn.
2023. május 23.

A lakásbiztosítások beköltöznek a jelzáloghitelekbe, érdemes körülnézni

A jelzáloghitelek thm-jében a jövőben fel kell tüntetni a kölcsönhöz kötelező lakásbiztosítás díját. A hitelfelvevőknek azonban nem muszáj rábólintaniuk arra a konstrukcióra, amit ajánlanak nekik. Érdemes körülnézniük a piacon, hogy melyik lakásbiztosítás a legkedvezőbb a számukra a díjat és a szolgáltatásokat tekintve – derül ki Netrisk.hu összeállításából.