Jön a digitális faktoring Magyarországon – 24 órán belül készpénzre válthatók a számlák


Minden ügyfele előtt megnyitotta a digitális faktoring lehetőségét a Számlázz.hu. A szolgáltatás segítségével a vállalkozó akár 24 órán belül készpénzre válthatja a számláit. A faktorálás megoldás lehet mindazok számára, akik nem szeretnek sokat várni a pénzükre és stabilitásra törekednek. Magyarország egyik vezető fintech vállalataként a Számlázz.hu több mint félmillió vállalkozást segít digitális megoldásaival, faktoring szolgáltatását pedig a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég, a BÁV Faktor által életre hívott Flexibillel együttműködve valósítja meg.

A legtöbb vállalkozó tudja, milyen érzés az, amikor a munkát már akár hosszú hónapokkal ezelőtt befejezte, az utalás azonban a távoli fizetési határidők miatt még mindig nem érkezett meg. Kis és nagy cégek működését nehezíti, hogy olykor heteket, hónapokat kell várni a szolgáltatások vagy termékek ellenértékére. Az utalások lassúsága gyakran cash flow problémákat is okozhat.

A faktorálás a megoldás erre a helyzetre. A finanszírozási forma lehetővé teszi, hogy a vállalkozó a még le nem járt számláját eladja egy külső szolgáltatónak – jelen esetben a Flexibillnek –, amely gyakorlatilag azonnal kifizeti az ellenértékét. Huszonnégy óra leforgása alatt átutalják az összeg 90 százalékát. Így hónapok helyett mindössze egy napot kell várni a pénzre. Amint a vásárló teljesítette fizetési kötelezettségét, akkor a maradék összeg is megérkezik a vállalkozó számlájára. Az előfinanszírozó alacsony díjat számít fel, ennek mértékét egy kalkulátor segítségével ellenőrizheti magának a vállalkozó. Mindössze ennyi – illetve a Számlázz.hu előfizetési díja (a #start csomagtól) – az azonnali pénzhez jutás díja a vállalkozó számára.

A Számlázz.hu hónapok óta dolgozik új megoldása fejlesztésén. A fintech óriás – a tesztidőszakot követően – ügyfelei többsége előtt megnyitja a digitális faktoring szolgáltatást, amely segítségével egyenesen a számlázási fiókból, online lehet finanszírozást kérni előminősített vevők számláira. Az előminősítést a Számlázz.hu szakmai partnere, a Flexibill végzi. Az előminősítés garantálja, hogy megbízható vállalatok kerüljenek a digitális faktoring szolgáltatás körébe.

„Tizennyolc éves tapasztalatunk van és félmillió aktív ügyfelünk. Tudjuk, hogy milyen likviditási nehézségekkel szembesül a piac, különösképpen a kkv-szektorban. Ugyanakkor értjük a másik oldalt is: számos megbízható nagyvállalat van, amely 30-60-90 napra fizet. Rendszereik erre az ütemezésre rendezkedtek be. Csakhogy a szolgáltatók a mai inflációs- és bizonytalan világgazdasági környezetben nem mindig tehetik meg, hogy hónapokat várjanak a pénzükre. Segíteni szeretnénk mindkét oldalnak, hogy a számukra legideálisabb módon dolgozhassanak. Megnyugtató lehetőség ez mindenki számára” – mondta Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezető igazgatója. Hozzátette: ez a szolgáltatás korábban csak a közepes és nagyobb cégek számára volt elérhető, mostantól azonban a mikro- és kisvállalatok is élhetnek a lehetőséggel, tehát épp azok, akik a likviditás-menedzsment szempontjából a leginkább sérülékeny kategóriába tartoznak.

Forrás: szamlazz.hu sajtóanyaga


Kapcsolódó cikkek

2024. május 27.

Átadták az Év menedzsere elismeréseket

Átadták az Év menedzsere elismeréseket: a menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség immár 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót – közölte a szervezet hétfőn.

2024. május 27.

Feladtunk egy hirdetést a Facebook Marketplace-en. Aki nem figyel, annak az összes pénzét leemelhetik

Hogy önnek már ne kelljen: feltettünk egy hirdetést, és hagytuk magunkat, bedőltünk az AirPodsunkért szinte azonnal bejelentkező csalónak a Facebook Marketplace-en. Majdnem teljesen végigvittük azt, amit tőlünk kért, és kijelenthető: mára egészen profik lettek a csalások. Ugyanakkor, ha figyel néhány intő jelre, kibabrálhat a pénzére utazó kiberbűnözőkkel. – a HVG cikke.

2024. május 27.

A BKIK a vállalkozásindításban is segíti a tehetséges fiatal szakembereket

Kiemelkedően szerepeltek a budapesti szakmát tanuló fiatalok az országos szakmai versenyek döntőjén, a Szakma Sztár Fesztiválon. A budapesti szakképző iskolák végzősei 35 érmet szereztek 27 szakmában. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tegnap nagyszabású ünnepségen vállalkozásindítási inkubációs támogatással és nagyértékű vásárlási utalvánnyal jutalmazta a budapesti dobogósokat, illetve felkészítő tanáraikat.