Minden, amit a vámjogról tudni érdemes!


Vámjogi webináriummal és lapszámmal jelentkezik a Wolters Kluwer Hungary Kft.

Napjaink kereskedelmi folyamatai során lépten-nyomon találkozunk az áruforgalmat meghatározó vámjogi rendelkezésekkel. A globális kereskedelem elképzelhetetlen vámszabályok és azok betartásán dolgozó szakemberek nélkül. A vám megőrizte alapvető fiskális szerepét, ugyanakkor a kereskedelmi kapcsolatok fejlődése, az áru- és személyforgalom hatalmas mértékű növekedése előtérbe helyezte az áruforgalom ellenőrzéséből adódó rendészeti feladatokat. A hatalmas méretű áruforgalom ellenőrzését ugyanakkor a vámhatóságoknak, valamint a vámeljárásokat kezdeményező vámszolgáltatóknak olyan módon kell megoldaniuk, hogy a vámellenőrzések és a vámjogi műveletek az ellátási láncban a lehető legkisebb fennakadást okozzák.

A Wolters Kluwer Hungary Kft. gondozásában nemrég megjelent Vámjogi tudnivalók című folyóiratszám (Adó-kódex 2020/9.) bemutatja a vámjog alapjait képező szabályrendszereket, az áruk tarifális besorolását, vámjogi származását és a vámértékét érintő alapvető rendelkezéseket, valamint gyakorlati alkalmazásuk kérdéseit. Olvashatnak továbbá, olyan modern vámjogi megoldásokról, mint az AEO engedély, valamint az import áfa kezelésének jelenlegi gyakorlati megoldásai. A kiadvány utolsó harmadában – a vámjogi szankciórendszer bemutatása mellett – a jövedéki termékek export- és importforgalmának szabályai is helyet kaptak.

A témában 2020. október 5-én a fenti szaklapszám szerzője, dr. Falcsik István előadásában webináriumot (Vámjogi aktualitások) is tartanak, melynek során többek között az alábbi kérdésekre kaphatnak szakértői választ az érdeklődők:

  • Milyen alapvető vámjogi kötelezettségek vonatkoznak egy vállalat tevékenységére?
  • Hogyan hatott és hat a Brexit a vámszolgáltatásokra?
  • Melyek a legfontosabb tapasztalatok a vámeljárást érintő peres eljárásokban?
  • Hogyan épül fel a vámigazgatási szankciórendszer?

Az előadással együtt csomagban az online folyóirat-lapszámot is megrendelheti, az eredeti árnál összességében 20%-kal kedvezményesebben!

Rendelje meg a Vámjogi tudnivalók lapszámot ide kattintva >>

Foglalja le helyét a webináriumra (ezzel együtt az online lapszámot is megvásárolhatja) >>Kapcsolódó cikkek

2021. július 29.

Ingatlanhoz kapcsolódó termékértékesítések és szolgáltatások teljesítési helye – II. rész

A cikksorozat első része tisztázta a hazai és az uniós szabályozás ingatlanhoz kapcsolódó fogalmait, kitért arra, hogy az ingatlanok vonatkozásában mely ügyletek minősülnek termékértékesítésnek, illetve mi keletkeztet adóalanyiságot. A cikksorozat második része az ingatlanokkal kapcsolatos ügyletek teljesítési helyéhez kapcsolódóan a szolgáltatások jellemzőit és besorolását ismerteti részletesen. Az Adó szaklap cikke.