Minden, amit a vámjogról tudni érdemes!

Szerző: Wolters Kluwer Hungary
Dátum: 2020. szeptember 28.
Címkék: , , ,
Rovat: ,
Vámjogi webináriummal és lapszámmal jelentkezik a Wolters Kluwer Hungary Kft.

Napjaink kereskedelmi folyamatai során lépten-nyomon találkozunk az áruforgalmat meghatározó vámjogi rendelkezésekkel. A globális kereskedelem elképzelhetetlen vámszabályok és azok betartásán dolgozó szakemberek nélkül. A vám megőrizte alapvető fiskális szerepét, ugyanakkor a kereskedelmi kapcsolatok fejlődése, az áru- és személyforgalom hatalmas mértékű növekedése előtérbe helyezte az áruforgalom ellenőrzéséből adódó rendészeti feladatokat. A hatalmas méretű áruforgalom ellenőrzését ugyanakkor a vámhatóságoknak, valamint a vámeljárásokat kezdeményező vámszolgáltatóknak olyan módon kell megoldaniuk, hogy a vámellenőrzések és a vámjogi műveletek az ellátási láncban a lehető legkisebb fennakadást okozzák.

A Wolters Kluwer Hungary Kft. gondozásában nemrég megjelent Vámjogi tudnivalók című folyóiratszám (Adó-kódex 2020/9.) bemutatja a vámjog alapjait képező szabályrendszereket, az áruk tarifális besorolását, vámjogi származását és a vámértékét érintő alapvető rendelkezéseket, valamint gyakorlati alkalmazásuk kérdéseit. Olvashatnak továbbá, olyan modern vámjogi megoldásokról, mint az AEO engedély, valamint az import áfa kezelésének jelenlegi gyakorlati megoldásai. A kiadvány utolsó harmadában – a vámjogi szankciórendszer bemutatása mellett – a jövedéki termékek export- és importforgalmának szabályai is helyet kaptak.

A témában 2020. október 5-én a fenti szaklapszám szerzője, dr. Falcsik István előadásában webináriumot (Vámjogi aktualitások) is tartanak, melynek során többek között az alábbi kérdésekre kaphatnak szakértői választ az érdeklődők:

  • Milyen alapvető vámjogi kötelezettségek vonatkoznak egy vállalat tevékenységére?
  • Hogyan hatott és hat a Brexit a vámszolgáltatásokra?
  • Melyek a legfontosabb tapasztalatok a vámeljárást érintő peres eljárásokban?
  • Hogyan épül fel a vámigazgatási szankciórendszer?

Az előadással együtt csomagban az online folyóirat-lapszámot is megrendelheti, az eredeti árnál összességében 20%-kal kedvezményesebben!

Rendelje meg a Vámjogi tudnivalók lapszámot ide kattintva >>

Foglalja le helyét a webináriumra (ezzel együtt az online lapszámot is megvásárolhatja) >>


Kapcsolódó cikkek:


E-egyszázalék az e-szja mellé
2021. április 16.

A 2020 évi szjabevallás elkészítésének, illetve jóváhagyásának határideje május 20. Ez az 1+1 százalék adó feletti rendelkezési lehetőség hatérideje is, amely az e-szja részeként szintén megoldható pár kattintással.

További érdekességek a számolócédulák világából
2021. április 16.

A számolócédulák szokványos témakörei voltak a vendéglátás, az étel, az ital, a dohányzás, az üzletek, az iparcikkek, a lakossági szolgáltatások, a sajtótermékek reklámozása. Ezek mellett jó néhány egyéb célterület is szerepel a számolócédulákon, így például a nemzeti és politikai propaganda, a pénzügyi szolgáltatások, a kultúra, az egészségügy, a sport, a turisztika. Érdemes ezekre is kitérni!