Nőtt a használtautó-import az első négy hónapban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Januártól áprilisig 45 973 import használt személyautó került forgalomba Magyarországon, ami a tavaly azonos időszaki 40 727 darabhoz képest 12,9 százalékos növekedést jelent, ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma 37 780 volt, 11,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi 42 752-es értéktől – közölte a JóAutók.hu portál a DataHouse adatai alapján.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója a közleményben jelezte, hogy bár áprilisban az előző havi 12 831-ről 17 százalékkal, 10 659-re esett vissza a behozott használt autók száma, ez nagy valószínűséggel nem jelez trendfordulót.

Hozzátette: az egyre jobban elhúzódni látszó ukrajnai háború, a felpörgő infláció és a tartósan magas szinten beragadó euróárfolyam a potenciális vásárlók korábbinál szélesebb körét tette átmenetileg óvatosabbá, a tervezett autóvásárlások azonban előbb-utóbb realizálódni fognak, és az újautó-piac kínálati problémái miatt az igények nagyobb részét továbbra is a használt kocsik importja fogja kielégíteni.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2016. június 3.

Egyre több használt autót hoznak be – infografika

Az idei első negyedévben forgalomba állított személygépkocsiknak immár csupán a 40 százaléka volt új, a többi a használtautó-import révén került az országba. A hazai állomány átlagéletkora így tovább romlik, s immár a 14 évhez közelít. Az InfoTandem infografikája.