Stagnált a francia gazdaság


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az első negyedévben a várt lassuló növekedési ütemmel szemben stagnált negyedéves összevetésben a bruttó hazai termék növekedése Franciaországban.

A statisztikai hivatal, az INSEE pénteken publikált előzetes adatai alapján negyedéves bázison Franciaország gazdasága nem mutatott növekedést az idei első negyedévében, szemben a 0,3 százalékos piaci előrejelzésekkel, és a negyedik negyedévi 0,8 százalékos felfelé módosított növekedést követően.

A háztartások fogyasztása a magasabb energiaköltségek és a romló ellátási helyzet közepette 1,3 százalékkal csökkent a negyedik negyedévi 0,6 százalékos növekedés után.

Éves összevetésben a GDP 5,3 százalékkal nőtt az első negyedévben, a negyedik negyedévi felfelé módosított 5,5 százalékos érték után.

2021-ben a gazdaság 7,0 százalékkal, 52 év óta a legnagyobb mértékben nőtt, a világjárvány okozta 8,0 százalékos előző évi visszaesést követően.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 27.

Mérlegeli a GVH, eljárást indít-e a Temu ellen

A Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) több bejelentéses eljárás is folyamatban van a kínai Temu online piactér kereskedelmi gyakorlatával kapcsolatban; a versenyhivatal értékeli a beadványokban foglaltakat, illetve részletes adatgyűjtést végez, és ezek alapján megteszi a szükséges intézkedéseket a magyar fogyasztók védelme érdekében, indokolt esetben versenyfelügyeleti eljárást indít – közölte a GVH.