Stagnált a francia gazdaság


Az első negyedévben a várt lassuló növekedési ütemmel szemben stagnált negyedéves összevetésben a bruttó hazai termék növekedése Franciaországban.

A statisztikai hivatal, az INSEE pénteken publikált előzetes adatai alapján negyedéves bázison Franciaország gazdasága nem mutatott növekedést az idei első negyedévében, szemben a 0,3 százalékos piaci előrejelzésekkel, és a negyedik negyedévi 0,8 százalékos felfelé módosított növekedést követően.

A háztartások fogyasztása a magasabb energiaköltségek és a romló ellátási helyzet közepette 1,3 százalékkal csökkent a negyedik negyedévi 0,6 százalékos növekedés után.

Éves összevetésben a GDP 5,3 százalékkal nőtt az első negyedévben, a negyedik negyedévi felfelé módosított 5,5 százalékos érték után.

2021-ben a gazdaság 7,0 százalékkal, 52 év óta a legnagyobb mértékben nőtt, a világjárvány okozta 8,0 százalékos előző évi visszaesést követően.

(MTI)Kapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Havonta kétszer kereskedőtől is vehetünk fel pénzt ingyenesen

Havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értében díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől – a többi között ezt is tartalmazza a pénzügyi szektort érintő javaslatcsomag módosítása, amelyet pénteki ülésén fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága.

2022. december 2.

A társasági határozat bírósági felülvizsgálata

A társasági határozat felülvizsgálatára irányuló per vagyonjogi per. Nincs helye a felülvizsgálat engedélyezésének a joggyakorlat egységének vagy továbbfejlesztésének biztosítására hivatkozva, ha a fél nem jelöli meg azokat a határozatokat, amelyek miatt a joggyakorlatot széttartónak tekinti, illetve a felvetett jogkérdés különleges súlyára, illetve társadalmi jelentőségére hivatkozva, ha a felvetett jogkérdés nem mutat túl az egyedi ügy keretein. – a Kúria eseti döntése.