Számlázz.hu: 2023-ban 108 millió számlát és nyugtát állítottak ki


Magyarország egyik legnagyobb fintech vállalata, a több, mint 700 ezer vállalkozást kiszolgáló Számlázz.hu összesítette a 2023-as adatokat. Tavaly a rendszerében 108 millió 125 743 darab számlát és nyugtát állítottak ki, ami jelentős növekedés a 2022-ben kiállított 102 millió darabhoz képest.

A  legforgalmasabb nap a Számlázz.hu életében tavasszal volt, egy nappal a munka ünnepe után, május másodikán nagyon sokan gondolták úgy, hogy ideje számlázni. Ezen az egyetlen napon nem kevesebb, mint 451 478 darab számlát állítottak ki.

A legcsendesebb nap 2023-ban karácsony első napja volt, ám december 25-én így is 49 108 darab számlát bocsátottak ki a Számlázz.hu rendszeréből.

A Számlázz.hu, mint a magyar vállalkozókat segítő legnagyobb pénzügyi adminisztrációs felület azt is megnézte, hogy mikor született 2023 utolsó és 2024 első számlája. Az egyik felhasználó a lehető legutolsó pillanatra hagyta a számlázást: december 31-én, három másodperccel éjfél előtt nyomta le a számla kiállításához szükséges gombot. 2024 első számlájára sem kellett sokat várni, még szólt a himnusz, amikor valaki éjfél után 11 másodperccel számlázott egyet.

A Számlázz.hu ügyfélszolgálata az év 365 napjában, ünnepnapokon és hétvégén is az ügyfelek rendelkezésére áll. 2023-ban 35 102 megkeresés érkezett e-mailben, vagy az alkalmazásból, amelyeket átlagosan 60 percen belül oldottak meg a kollégák, illetve 24 724 alkalommal indítottak live chat egyeztetést felhasználóink, amelyekre átlagosan 20 másodpercen belül válaszolt kaptak. A segítség nemcsak gyorsan érkezett, hanem megbízható és eredményes is volt, amit a kiemelkedően magas, 10-es skálán 9,16 pontos ügyfélelégedettségi szám is igazol.

Az utolsó megkeresés szilveszter este 19:43-kor futott be, az ügyfél négy percen belül választ kapott kérdésére. 2024 első ügyfélszolgálati megkeresése január elsején, reggel 8 óra hét perckor futott be és hat perc múlva már le is zárták az ügyet.  

Tavaly 85 ezer vállalkozással bővült a Számlázz.hu ügyfélköre. Mai napig több, mint 714 ezer vállalkozás és több, mint 850 ezer felhasználó regisztrált a Számlázz.hu-ba, amely a számlázáson túl komplex szolgáltatásokkal is segíti ügyfelei pénzügyi adminisztrációját.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 28.

Opten: hatéves mélyponton a cégalapítási kedv

Egyre kevesebb a járvány miatt áthúzódó cégmegszűnési eljárások aránya, a gazdaság állapotát már jobban tükrözi a cégtrend. Az alapítási kedv hatéves mélyponton. Az új cégbírósági eljárásokban a végelszámolások a meghatározóak, közel a felét fedik le annak.

2024. február 28.

EY: Világszerte tartanak az emberek az energiaárak emelkedésétől

A fogyasztók kétharmada tudja, hogy miként állhatna át zöld energiára, csak éppen nem akar több pénzt vagy időt szánni erre – mutat rá az EY 21 piacon, többek között Spanyolországban, Németországban és Lengyelországban, összesen közel 100 000 lakossági energiafogyasztó bevonásával készült kutatása. A megkérdezettek döntő többsége már egy 10 százalékos áramáremelést sem tudna kifizetni.

2024. február 28.

Megoszlik a felsővezetők véleménye a mesterséges intelligenciáról

Február elején hozta nyilvánosságra a Randstad a „HR Trends 2024” kutatás első részleteit. A több mint 350, különböző iparágakban működő hazai vállalat felsővezetőinek megkérdezésével zajlott kutatásból kinyert adatok révén többek között betekintést nyerhettünk a vállalati szektor üzleti kilátásaiba, HR kihívásaikba, létszámbővítési, béremelési és otthoni munkavégzéssel kapcsolatos terveikbe, információt kaphattunk az általuk nyújtott juttatásokról. Ezeken felül […]