Bejegyzések áfakulcs címkével

2023. június 6. Adó

A kormány benyújtotta a jövő évi adótörvényeket az Országgyűlésnek

A kormány megőrzi a személyi jövedelemadó alacsony szintjét, a családi adókedvezményt, a négygyermekesek, a 30 év alatti anyák és a 25 éven aluliak adómentességét, emellett továbbra is garantálja az alapvető élelmiszerek kedvezményes áfakulcsát – hangsúlyozta a Pénzügyminisztérium (PM) közleménye, amellyel bejelentette, hogy a kormány kedden benyújtotta az adótörvényeket, és még a nyári szünet előtt elfogadhatja az Országgyűlés azokat.

2020. december 15. Adó

EY: Javított a versenyképességén a magyar adórendszer

A nemzetközi gazdasági szervezet tagjait értékelő Tax Competition idei rangsorában Magyarország megelőzi Lengyelországot, Németországot és az Egyesült Királyságot is. A jövőre életbe lépő adóváltozások pedig további egyszerűsítést és könnyítést is hoznak – derül ki a EY közleményéből.

25 százalékban maximálná az áfakulcsot az EP – hogy hat ez a magyar adórendszerre?
2018. október 3. Adó

25 százalékban maximálná az áfakulcsot az EP – hogy hat ez a magyar adórendszerre?

A képviselők szerdán támogatták az áfaszabályok Európai Bizottság által javasolt reformjának jó részét, néhány módosítással, köztük a legfelső áfakulcs meghatározásával – olvasható az Európai Parlament közleményében, amelyből kiderült, akad más nagy hír is áfa témában azon túl, hogy a magyar kormány 12 millióra emelheti az alanyi áfamentesség összeghatárát.