Bejegyzések Domokos László címkével

Domokos: 9 százalékra csökkent az áfa adórés
2019. szeptember 9. Adó

Domokos: 9 százalékra csökkent az áfa adórés

 Az áfa adórés csökkenésével a kormány közérdekű beruházásokat – például útépítést, családtámogatást, klímaváltozással kapcsolatos kiadásokat – tud finanszírozni – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Domokos: aki nem fizet áfát, az többnyire termékdíjat sem
2019. szeptember 6. Adó

Domokos: aki nem fizet áfát, az többnyire termékdíjat sem

A gazdaság fehérítése révén növekvő költségvetési bevételekből több forrás juthat a zöldítését szolgáló támogatásokra, fejlesztésekre – jelentette ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az 57. Közgazdász-vándorgyűlés nyitó plenáris ülésén tartott előadásában, csütörtökön Nyíregyházán.

2019. június 19. Adó

Az ÁSZ elnöke újra kiállt az adócsökkentés mellett

Van lehetőség további adócsökkentő intézkedésekre – jelentette ki Domokos Lászlóa z Országgyűlésben, a költségvetési törvényjavaslat általános vitájában, aki szerint elsősorban a munkát terhelő kulcsok mérséklése a kézenfekvő. 

2019. január 3. Munkaügyek

Az ÁSZ-elnök szerint az önkéntes túlmunka fehéríti a gazdaságot

Az online pénztárgépek és az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) mellett a munka törvénykönyve módosítása, azon belül pedig az önkéntesen vállalható túlmunka is a gazdaság fehérítését szolgálja – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.