Bejegyzések Ingatlanpiac 2021 címkével

2022. március 4. Cégvilág

Felpörgött a kisebb településeken eladott lakások száma

A kisebb településeken a koronavírus-járvány gazdasági hatásai ellenére felpörgött az ingatlanpiac: a községekben tavaly az év első kilenc hónapjában 9,5 százalékkal, 25 ezerre nőtt az eladott lakások száma, azaz több lakást adtak el mint 2015 óta bármikor – közölte a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a Duna House.

2022. március 3. Cégvilág

Tavaly is drágultak a lakások a fővárosban

Lassult a fővárosi drágulás üteme, de még tavaly is emelkedő árspirál jellemezte az ingatlanpiacot. Az Otthon Centrum kimutatása szerint Budapesten a használt téglalakások átlagos négyzetméterára 784 ezer forint volt az előző évben, de a kerületek között jelentős eltérés mutatkozott, áll az Adó Online-hoz eljuttatott közleményben.

2021. november 17. Cégvilág

MNB: a lakáspiac még nincs túl a koronavíruson

A lakáspiaci tranzakciók száma 150 ezer körül alakulhat idén, ami élénkülést jelent tavalyhoz képest, ugyanakkor a 2019-es szinthez képest elmaradást mutat – derül ki a jegybank Lakáspiaci jelentéséből.

OC: drágultak a használt lakások a fővárosban
2021. október 15. Cégvilág

OC: drágultak a használt lakások a fővárosban

A fővárosban átlagosan 3,5 százalékkal emelkedett a használt társasházi lakások ára, míg a panelek értéke 7,5, a családi házaké pedig majdnem 11 százalékkal nőtt az év első kilenc hónapjában 2020 azonos időszakához képest – közölte az Otthon Centrum.

Kevesebb és drágább lakás épül a fővárosban
2021. július 9. Cégvilág

Kevesebb és drágább lakás épül a fővárosban

A fővárosi újlakás-piacon az egy évvel ezelőttihez képest kevesebb projekt indult, ezekben kevesebb lakás épül, ám az átlagos kínálati négyzetméterár 8,5 százalékkal nőtt: az Otthon Centrum kimutatása szerint a középérték 1 millió 113 ezer forint a fővárosban. A belvárosban kereken kétmilliót ér egy négyzetméter átlagosan – áll az Adó Online-hoz eljuttatott közleményben.

2021. július 5. Cégvilág

ITM: a fogyasztóvédelem is részt vesz az építőanyag-forgalmazók fokozott ellenőrzésében

A fogyasztóvédelem is bekapcsolódik az építőipari alapanyagok piacának drasztikus áremelkedések miatt szükségessé vált, fokozott ellenőrzésébe. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elrendelése alapján a megyei kormányhivatalok munkatársai az ország minden részében felkeresik a termékkört forgalmazó kiskereskedelmi egységeket – közölte a minisztérium.

GKI: áremelkedésre számítanak az ingatlanpiacon
2021. július 5. Cégvilág Koronavírus

GKI: áremelkedésre számítanak az ingatlanpiacon

Folyamatosan javulnak a lakáspiaci várakozások a tavalyi második negyedév óta; a válaszadók szerint a használt lakások árai a közeljövőben minden körzetben emelkedni fognak, az új lakásoknál kétszámjegyű, 11 százalékos áremelkedés várható – derül ki a GKI és a Masterplast közös júniusi felméréséből.

Drágultak az új lakások a megyei jogú városokban
2021. június 18. Cégvilág

Drágultak az új lakások a megyei jogú városokban

Kevesebb új lakás épül a vidéki ingatlanpiacon, ám az Otthon Centrum felmérése szerint a megyei jogú városokban már elkezdődött a visszapattanás: az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest 24 százalékkal több projekt indult el. Az átlagos árszint majdnem tíz százalékkal emelkedett, a legdrágább Debrecen, ahol négyzetméterenként már 871 ezer forintos fajlagos árral szembesülhetnek a vevők. A rekord ugyancsak a hajdúsági városé, van olyan projekt, amelyben 1,5 millióért kínálnak egy négyzetmétert.

2021. május 20. Cégvilág

Emelkedni kezdtek az albérletárak

Éves összehasonlításban ugyan még csökkentek, de az előző hónaphoz képest már emelkedtek a magyarországi albérletárak idén áprilisban: az éves csökkenés 0,3 százalékos volt, a havi drágulás azonban már 1,3 százalékot tett ki országosan és a fővárosban is – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az ingatlan.com csütörtökön közzétett lakbérindexéből.

OC: Meglódult az agglomerációs lakáspiac
2021. május 14. Cégvilág

OC: Meglódult az agglomerációs lakáspiac

Felpörgött az agglomerációban lévő használt családi házak iránti érdeklődést, a legdrágább négyzetméterár a pilisvörösvári járás településein, illetve Dunakeszi és Szentendre térségében alakult ki. Keresettek a 200 milliónál drágább luxus családi házak is, de nehéz a vevői elvárásokat a kínálattal összeegyeztetni, derült ki az Otthon Centrum agglomerációs piacot elemző összesítéséből. Az árak 5-10 százalékot emelkedtek.

OC: meglódult az ingatlanpiac
2021. április 22. Cégvilág

OC: meglódult az ingatlanpiac

Rekordforgalommal zárta az első negyedévet az Otthon Centrum, a tranzakciószámok országos átlagban 40 százalékkal múlták felül az előző év hasonló időszakában mért értéket: a legjobban Budán és a külső pesti kerületekben pörgött az ingatlanpiac, érdekes fejlemény, hogy a belváros ezúttal jelentősen elmaradt az országos középértéktől. Az árak két számjegyű növekedése megállt, ez alól egyedül Pest megye a kivétel, ahol – alighanem a pandémia hatására – 25 százalékos volt az árnövekedés egy év alatt. Az agglomerációban a forgási sebesség már a 2008-as világválság előttit idézi – áll az Otthon Centrum Adó Online-hoz eljuttatott közleményében.

GKI: javulnak a kilátások a lakáspiacon
2021. április 6. Cégvilág

GKI: javulnak a kilátások a lakáspiacon

Az ingatlanokkal foglalkozó fővárosi vállalkozásoknak a következő 12 hónapra vonatkozó piaci kilátásai a tavalyi negyedik negyedévhez képest érezhetően javultak, akárcsak vidéken, ahol szintén a kilátások kisebb-nagyobb javulása következett be – derül ki a GKI és a Masterplast közös márciusi lakáspiaci felméréséből.

Ingatlanpiac 2021-ben: élénkülést vár az OTP Ingatlanpont
2021. február 3. Cégvilág

Ingatlanpiac 2021-ben: élénkülést vár az OTP Ingatlanpont

Az otthonteremtési programok miatt idén élénkülő forgalomra lehet számítani az ingatlanpiacon, a tranzakciók száma 140 ezerre emelkedhet, míg tavaly ez a szám körülbelül 130 ezer volt – mondta Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője online sajtótájékoztatón.