Bejegyzések MBH Bank Nyrt. címkével

2024. január 12. Cégvilág

A jegybank 10 millió forintra bírságolta az MBH Bankot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint bírságot szabott ki az MBH Bankra, mivel az nem teljes mértékben teljesítette a felügyeletnek, a jogelőd Takarékbankra vonatkozó korábbi határozatát a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzés terén feltárt hiányosságok miatt. Az MBH Bank nem teljeskörűen szűrte a megerősített eljárás alá tartozó ügyfeleket, ügyleteket, s hiányosan dokumentálta szűrési folyamata eredményeit – közölte a jegybank pénteken.

2023. október 31. Cégvilág

A magyarok fele takarékoskodik rendszeresen egy banki felmérés szerint

Az emberek közel fele, 49 százaléka szokott rendszeresen takarékoskodni, közülük pedig a legtöbben 100 ezer forint alatti összeget tesznek félre havonta – derül ki az MBH Bank által végzett reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság takarékoskodási szokásait vizsgálta. A kutatás rámutatott, hogy a megkérdezettek közel fele több mint három havi jövedelmének megfelelő megtakarítással rendelkezik. A megtakarítók 44 százaléka helyezi el bankban a félre tett pénzét, de a magas inflációs környezet ellenére az emberek negyede még mindig otthon tartja a megtakarításait.

2023. október 31. Cégvilág

Elindult az MBH Tudatos Segítség Programja

Kezdetét vette az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai együttműködéséből született program, amely során több tízezer nehéz körülmények között élő embernek nyújthat segítséget a hitelintézet és a karitatív szervezet. Az idén tavasszal indult összefogás keretében három pillér mentén segíti a szociálisan hátrányos helyzetben lévő embereket a két szervezet. Hosszú távú céljuk a rászoruló családok energetikai és pénzügyi tudatosságának fejlesztése, az Országos Segélyközpont fenntarthatóságának támogatása és különböző egyszeri krízistámogatások nyújtása. Az együttműködés részeként a hitelintézet részt vesz a szervezet adventi jótékonysági programjaiban, amelynek célja az adományozás és a társadalmi szolidaritás ösztönzése a bank munkatársainak körében.

2023. október 24. Cégvilág

Digitális csalások ellen is kínál biztosítást az MBH Bank

Bár még mindig a biztosítás díja az elsődleges szempont az ügyfelek számára, a nyújtott szolgáltatás, a megbízhatóság és az elérhetőség is egyre fontosabb – derül ki az MBH Bank legfrissebb, reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság biztosításkötési szokásait vizsgálta. A kutatás eredményéből kiderült, hogy a megkérdezettek 86 százaléka rendelkezik valamilyen biztosítással, és pozitív tendencia, hogy egyre többen kötnek hitelfedezeti biztosítást a nem várt élethelyzetekre.

2023. május 11. Cégvilág

Külföldi akvizíciókkal erősítene az MBH Bank

Külföldi akvizíciókkal erősítené jelenlétét és növelné piaci részesedését az MBH Bank Nyrt. a régióban, önálló befektetési bankot hoznak létre ősszel, és számos informatikai fejlesztést is bevezetnek az egyesülés után a jobb ügyfélkiszolgálás érdekében – mondta Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója háttérbeszélgetésen csütörtökön Budapesten.