Bejegyzések nyugdíjrögzítés címkével

2023. február 27. TB-Nyugdíj

Nyugdíj rögzítésének változásai

Azt tervezem, hogy néhány év múlva, ha elérem a nyugdíjkorhatárt, még tovább dolgozom, de nyugdíjamat rögzíttetem. Olvastam, hogy változik az ezzel kapcsolatos szabályozás. Mi várható?

2022. november 9. TB-Nyugdíj

Ki kérhet nyugdíjrögzítést?

Szeptember 1-jétől módosult a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) 82.§ (1) bekezdése, mely szabály a nyugdíj folyósítás nélküli megállapítása, azaz a nyugdíj rögzítés rendelkezéseit tartalmazza.

Így döntsön a magasabb nyugdíjért
2020. augusztus 27. TB-Nyugdíj

Így döntsön a magasabb nyugdíjért

Mint ismeretes, a nyugdíj összege attól is függ, hogy milyen időponttól kérjük a nyugdíj megállapítását, mikor megyünk nyugdíjba. Például a nyugdíj összegét meghatározó tényezők közül a valorizációs szorzószámok évről-évre változnak, mely mutatók nagy mértékben képesek befolyásolni a nyugdíj összegét.

2020. március 4. TB-Nyugdíj

Ki élhet a nyugdíjrögzítés lehetőségével?

Mint ismeretes, a nyugdíj összege attól is függ, hogy milyen időponttól kérjük a nyugdíj megállapítását. Például a nyugdíj összegét meghatározó tényezők közül a valorizációs szorzószámok évről-évre változnak, mely mutatók nagy mértékben képesek befolyásolni a nyugdíj összegét mind pozitív, mind negatív irányban.

Hogy kevesebb ne legyen a nyugdíj – mit jelent a nyugdíjrögzítés?
2019. október 2. TB-Nyugdíj

Hogy kevesebb ne legyen a nyugdíj – mit jelent a nyugdíjrögzítés?

Közismert tény, hogy a nyugdíj összege attól is függ, hogy milyen időponttól kérjük a nyugdíj megállapítását. Például a nyugdíj összegét meghatározó tényezők közül a valorizációs szorzószámok évről-évre változnak, nagy mértékben képesek befolyásolni a nyugdíj összegét mind pozitív, mind negatív irányban. Ha az a cél, hogy rosszabbul ne járjon a személy, mintha a nyugdíjkorhatár betöltésekor azonnal nyugdíjba vonult volna, a nyugdíjrögzítés lehetőségét tanácsos megfontolni..