Bejegyzések Orbán Viktor címkével

2023. augusztus 25. Cégvilág

Orbán: az infláció ellen dolgozunk „kíméletlenül”

Azért dolgozunk kíméletlenül, lefelé rángatva az inflációt és felfelé a béreket, hogy augusztus után bérek utolérjék az áremelkedés ütemét – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2023. július 28. Cégvilág

Orbán: a multik árspekulánsként emelik az árakat

A nagy élelmiszerláncok, a multik árspekulánsként viselkednek: olyan körülmények között is emelik az árakat, amikor annak semmifajta alapja nincs – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában. A kormányfő közölte: az árspekuláns multik összejátszanak a brüsszeli bürokratákkal.

Orbán Viktor: még nem vezetik ki az ársapkákat
2023. április 14. Cégvilág

Orbán Viktor: még nem vezetik ki az ársapkákat

Áprilisban érzékelhetően csökkenhet az infláció, májusban és júniusban pedig már határozottabban mérséklődhet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán: nem a magyarok nyakán lesz a globális minimumadó többletterhe
2023. március 9. Adó

Orbán: nem a magyarok nyakán lesz a globális minimumadó többletterhe

Magyarországnak a következő 1-2 évben szüksége lesz 500 ezer új munkavállalóra, és e tekintetben a belső tartalékok mozgósítására kell helyezni a hangsúlyt – jelentette ki a miniszterelnök szerdán Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján, aki szerint a globális minimumadó többletterhe mind „a külföldiek nyakán lesz, és nem a magyarokén”.

2022. december 21. Adó

Orbán: nem lesz áfacsökkentés

Nem lesz áfacsökkentés, és kiterjeszthetik a fiatalok szja-mentességét – derült ki Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján.

2022. december 2. Adó

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó „munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

További árstopos termékek jöhetnek
2022. október 28. Cégvilág

További árstopos termékek jöhetnek

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kijelentette, a magas árak mögött jelentős részben a szankciók állnak.

Orbán Viktor megfeleztetné az inflációt
2022. október 14. Adó

Orbán Viktor megfeleztetné az inflációt

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte, hogy az infláció legalább megfelezésére kérte jövő év végére a jegybankelnököt és utasította a pénzügyminisztert.

2022. október 7. Munkaügyek

Nyílt levélben kérnek érdemi válságkezelést a szakszervezetek

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) közösen fogalmazott nyílt levelet, amelyben a megélhetési válságra hívják fel Orbán Viktor miniszterelnök figyelmét, s javaslataik figyelembe vételével követelik a mielőbbi intézkedést, derül ki az Adó Online-nak küldött közleményükből.

2022. május 25. Adó

Különadót vet ki a kormány az „extraprofitra”

Kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét rezsivédelmi és honvédelmi alapba fizessék be – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

2021. december 7. TB-Nyugdíj

Magasabb nyugdíjemelés jön januárban

Jövő januárban 5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak a korábban tervezett 3 százalék helyett – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.

2021. november 15. Munkaügyek

Aláírták a bérmegállapodást

A garantált bérminimum 260 ezer forint lesz, a minimálbér pedig 200 ezer forint. A minimálbérrel együtt a közmunka bére is jelentős mértékben emelkedik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a bérmegállapodás aláírásakor.