Orbán: jelentős és mély európai gazdasági válság előtt állunk


A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy európai gazdasági válságot vár.

A miniszterelnök szerint jelentős és mély európai gazdasági válság előtt állunk, és a baj gyökerei mélyebbre nyúlnak, mint az orosz-ukrán háború. Van egy általános versenyképességi problémája az európai gazdaságnak, ráadásul egy technológiai átállással próbálkozik, már a háborútól függetlenül is ki akarta kapcsolni a gazdasági rendszeréből a fosszilis energiaforrásokat – emlékeztetett.

Azt mondta, “az energiaárak nem maguktól mennek fölfelé”, az egy brüsszeli bürokraták által meghozott döntés következménye, és ehhez jött még a háború. A következő kormánynak fontos kihívást jelent, hogy az európai magas energiaárakból származó gazdasági válság hatását Magyarország irányába tompítsa – magyarázta.

(MTI)Kapcsolódó cikkek

2022. március 11.

Stagflációhoz vezethet az orosz-ukrán krízis

Teljes felfordulást okozott az orosz-ukrán krízis a pénzügyi piacokon, egyben bizonytalanná tette a világgazdaság talpra állására vonatkozó kilátásokat – derül ki a Coface hitelbiztosító legújabb elemzéséből.
2013. november 12.

A magyar gazdaság és a csoda

Az olajárrobbanás a gazdaságszerkezet alapvető átalakulásához vezetett Európa fejlettebb részén. Magyarországon ezt nemcsak a szocialista rendszer, de a külföldi működő tőke sem végezte el, ezért állandóan kiújulnak a gazdaság egyensúlyi zavarai és tragikusan alulértékelt a humán tőke.