Orbán: áramvonalasítani kell a a 25 év alattiak szja-mentességét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A miniszterelnök szerint a 25 év alattiak szja-mentessége sok embert lökhet abba az irányba, hogy 25 éves koráig inkább dolgozni próbál családalapítás helyett, ezért 25 éves korban erős impulzust kell kapnia, hogy az elhalasztott gyerekvállalást pótolhassa.

Orbán Viktor a mandiner.hu-nak azt mondta: „van néhány olyan intézkedés, amelyet áramvonalasítanunk kell. Például bevezettük a 25 év alattiak szja-mentességét, de ez a 25. életév betöltése után fizetéscsökkenést eredményezhet, hiszen a 25. év betöltésével a fiatal átugrik az addigi adómentességből az adófizetésbe. A családot alapítók számára kell itt egy átvezető szakasz. De arra is figyelnünk kell, hogy a 25 év alattiak szja-mentessége sok embert lökhet abba az irányba, hogy 25 éves koráig inkább dolgozni próbál családalapítás helyett, hiszen így tud sokat megtakarítani. 25 éves korban tehát erős impulzust kell kapnia, hogy az elhalasztott gyerekvállalást pótolhassa. Komoly szakértői stábok dolgoznak, a választások után pedig beillesztjük a hiányzó mozaikokat a rendszerbe.”

A miniszterelnök arról is beszélt egyebek mellett az interjúban, hogy „a demográfiai fókuszú politikánk kiegészül egy magasabb szintű biztonságpolitikával”, ami „pénzügyi erősítést is jelent”, „a következő évtized a biztonságról fog szólni” – mondta Orbán Viktor.


Kapcsolódó cikkek

2021. április 13.

A becsültnél több fiatalt érinthet az szja-mentesség

Jövőre lép életbe a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentessége, amellyel kapcsolatban 280 ezer érintettről számoltak be az első becslések, de a statisztikai adatok szerint 460 ezer fiatalról van szó – írja a Világgazdaság a GKI, a NAV adataira hivatkozva.
2021. február 18.

A diákmunkásoknak is jár az szja-mentesség

Azokat a fiatalokat is érinti a 25 év alattiak szja- (személyi jövedelemadó) mentessége, akik diákszövetkezeteken keresztül vállalnak munkát – közölte Novák Katalin.