Bejegyzések számlázóprogram címkével

2023. december 29. Cégvilág

Fejleszteni vagy készen venni? – 4 tipp, ami segíthet eldönteni

Fejleszteni vagy kész szoftvert venni? A legtöbb cég esetében évente felmerül ez a probléma, még akkor is, ha a felhőnek köszönhetően ma már lényegesen gyorsabban és költséghatékonyabban lehet egy már meglévő rendszert módosítani. A technológiai és a jogszabályi változások azonban időnként ennél is gyorsabban változnak, amit nem biztos, hogy fejlesztéssel lehet a leghatékonyabban lekövetni.

Online számla kisokos – tanuljon mások hibáiból
2020. május 22. Számvitel

Online számla kisokos – tanuljon mások hibáiból

A közel 300 ezer első fecske NAV online számla tapasztalatai hasznosnak bizonyulhatnak a később érkezőknek.  Az RSM  adótanácsadói és digitális adózási megoldás szolgáltatóként szerzett tapasztalatait összegezve,  és a vállalati működésre, NAV elvárásokra rálátva néhány kihívásra, hibára hívta fel a figyelmet blogbejegyzésében, hogy segítse az online számla jelentés világába újonnan érkezőket.

Két nap maradt a számlázóprogramok frissítésére
2019. április 30. Adó

Két nap maradt a számlázóprogramok frissítésére

Akár már pár százezer forintos tételeknél is komoly szankciókat kockáztat az a vállalkozás, amelynél az online számlázó program szoftverének elmaradt frissítése miatt problémássá válik az adatszolgáltatás, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

2018. október 3. Adó

NAV-adatszolgáltatási tapasztalatok egy számlázó program szemszögéből

A digitalizáció adta lehetőségek felhasználása a könyvelésben inkább lehetőségeket hordoz, mintsem veszélyeket. Ez persze nem azt jelenti, hogy a pénzügyi területen dolgozóknak a jövőben adattudósokká vagy mobil applikáció fejlesztővé kell átképezniük magukat, de mindenképpen érteniük kell, hogy a saját tevékenységük során milyen „okos” megoldások állnak rendelkezésre, hiszen azokkal egyszerűsíteni, automatizálni, vagy gyorsítani tudják jelenlegi munkafolyamataikat. A digitális technológiák gyors adaptálása nemcsak a belső működés hatékonyságát és az egységnyi idő alatt elvégezhető feladatok számát növeli, hanem egyben értéket teremt a megrendelő ügyfelek részére is.