Bejegyzések Új-Zéland címkével

2023. november 23. Cégvilág

Az EP jóváhagyta az EU és Új-Zéland közötti szabadkereskedelmi megállapodás megkötését

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta az Európai Unió és Új-Zéland közötti szabadkereskedelmi megállapodás megkötését, mely hatálybalépésekor megszünteti az uniós exportra kivetett új-zélandi vámok 100 százalékát, és hét év elteltével megszünteti az új-zélandi kereskedelemre kivetett uniós vámok 98,5 százalékát – tájékoztatott az uniós parlament szerdán.

2021. június 7. Adó

Az áfa rendszere Új-Zélandon 2.

Új-Zélandon jelenleg két adókulcsot kell alkalmazniuk az adóalanyoknak, a normál kulcsos, amit jelenleg 15%-ot jelent, míg a 0%-os kulcs a másik. Ezen felül az adórendszer ismeri a mentes értékesítés/beszerzés fogalmát is, amely értékesítések/beszerzések nem jelentendők az áfabevallásban.

2021. május 31. Adó

Az áfa rendszere Új-Zélandon 1.

A magyar szabályozáshoz és áfa rendszerhez szokott olvasó számára érdekes lehet egy kis kitekintés arról, hogyan építették fel más országok (Új-Zéland, Ausztrália, Arab-öböl országai) a saját közvetett adó rendszerüket, illetve milyen változások zajlanak az Egyesült Királyságban a Brexit-et követően az áfa területén. Erről fognak szólni a következő időszak cikkei.