Népszava: 27 évnyi bruttó átlagbért fizetett az állam egy új munkahelyért Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egy új munkahelyre jutó támogatás 132,9 millió forintra nőtt 2020-ban a Népszava számításai szerint.

A koronavírus-járvány a „gazdaságvédelmi program” részének tekinthető támogatási programban is hatalmas változásokat hozott – írja cikkében a Népszava.

A lap cikkében úgy fogalmaz: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondása szerint a járvány kezdete óta a tárca 1434 beruházást finanszírozott 1676 milliárd forint értékben. Az is kiderült, hogy a cégek 12 603 új munkahelyet hoznak létre, valamint megőriznek 264 595-öt. Az egy új munkahelyre jutó támogatás 132,9 millió forintra nőtt 2020-ban. Ez az összeg a közel 400 ezer forintos bruttó átlagfizetéssel számolva, egy alkalmazott 27 évi bére, ami komoly kérdéseket vett fel a kormány beruházás-ösztönző politikájával kapcsolatban – olvasható a lapban.


Kapcsolódó cikkek

2020. április 6.

A járvány hatásai a kkv-kra: leépítések, csökkenő beruházások

Alig három héttel a koronavírus hivatalos magyarországi megjelenése után a magyar kkv-k egyre borúsabban vélekednek vállalkozásuk idei kilátásairól – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb eredményéből. Csökkenő árbevétel és profitvárakozások, már megvalósult és további tervezett elbocsátások, valamint visszafogott beruházási hajlandóság jelzi a járvány eddigi hatását.