Ki vezesse az egyéni nyugdíj-számlákat?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövő év január 1-jétől a Központi Nyugdíjnyilvántartó és Informatikai Igazgatóság fogja vezetni az egyéni nyugdíjszámlákat – derül ki a kormány honlapjára felkerült jogszabálytervezetből.


Az egyéni nyugdíjszámla-vezetés már tavaly bekerült a társadalombiztosításról szóló törvénybe, de ebben csupán annyi áll, hogy a kormány kijelöli, mely szervezet vezetheti a számlákat.

A kormány honlapján olvasható jogszabálytervezet szerint ez a szervezet 2013. január 1-jétől a Központi Nyugdíjnyilvántartó és Informatikai Igazgatóság lesz. A tervezetet egyelőre még nem tárgyalta a kormány.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

Hogyan kérhetünk igazolást a szolgálati időről?

Gyakran előfordul, hogy a nyugdíjkorhatár betöltésétől még hosszú évekre lévő személy készülődni kezd a nyugdíjba vonuláshoz, ahogy mondani szokták: összeszámíttatja az éveit. Különösen gyakran teszik ezt azok a hölgyek, akik a nők kedvezményes nyugellátását, a „nők 40”-et tervezik igénybe venni, és egészen pontosan szeretnék tudni, hogy ez mikortól lehetséges számukra.

2024. június 17.

Diákmunka: hogyan lehet dolgozni árvaellátás mellett?

A nyári iskolai szünetben sok diák dolgozik rövidebb, hosszabb ideig. Ezzel kapcsolatban merül fel a kérdés, hogy árvaellátásban részesülő diák esetén a keresőtevékenység befolyásolja-e az árvaellátás folyósítását.